Fizinis aktyvumas yra svarbus ne tik dailinant kūno linijas, bet ir norint palaikyti gerą savijautą. Taip yra todėl, kad būdamas fiziškai aktyvus sumažini riziką susirgti tokiomis sveikatos ligomis kaip: širdies ligos, diabetas ir vėžys.

 

Vaikščiojimas yra puiki fizinio aktyvumo forma, nemokama, mažai rizikinga ir prieinama daugumai žmonių. Taigi, atėjus vasariškiems orams ir augant susidomėjimui pažintiniais takais, noriu Tau papasakoti, kaip vaikščiojimas gali padėti numesti svorio.

 

Vaikščiojimas skatina kalorijų deginimą

Mūsų organizmui reikia energijos (kalorijų pavidalu) visoms sudėtingoms cheminėms reakcijoms, kurios leidžia mums judėti, kvėpuoti, mąstyti ir normaliai veikti. Tačiau, dienos kalorijų poreikis kiekvienam žmogui skiriasi, ir tam įtakos turi tokie dalykai kaip svoris, lytis, genai ir aktyvumo lygis.

Gerai žinoma, kad, norint numesti svorio, reikia sudeginti daugiau kalorijų, nei sunaudojama. Be to, fiziškai aktyvesni žmonės sudegina daugiau kalorijų, nei pasyvūs. Deja, sėslus gyvenimo būdas gali ne tik padėti priaugti svorio, bet ir padidinti sveikatos problemų riziką. Dažniau vaikščiojant galima sudeginti daugiau kalorijų ir sumažinti šias rizikas. Juk nueinant 1,6 km sudeginama maždaug 100 kalorijų, atsižvelgiant į lytį ir svorį. Jei nori padidinti savo pasivaikščiojimo intensyvumą ir sudeginti dar daugiau kalorijų, pabandyk vaikščioti sudėtingesniais maršrutais su kalnais.

 

Vaikščiojimas padeda išsaugoti raumenis

Lieknėjant be kūno riebalų netenkame ir raumenų. Tai yra nenaudinga mūsų organizmui, nes raumenys yra metaboliškai aktyvesni nei riebalai. Tai reiškia, kad raumenys padeda sudeginti daugiau kalorijų kiekvieną dieną nei riebalai.

Vaikščiojimas gali apsaugoti ir stiprinti raumenis bei palaikyti jų funkcijas. Be to, vaikščiojimas sumažina medžiagų apykaitos sulėtėjimą, kuris būdingas atsikračius nereikalingais kilogramais. Dėl šios priežasties vaikštant svoris kris lengviau.

 

Vaikščiojimas degina pilvo riebalus

Pilvo riebalų kaupimasis susijęs su 2 tipo diabetu ir širdies ligomis. Vyrai, kurių juosmens apimtis yra didesnė nei 102 cm, ir moterys, kurių juosmens apimtis yra didesnė nei 35 cm, turi pilvo nutukimą, kuris laikomas pavojingu sveikatai.

Vienas iš efektyviausių pilvo riebalų mažinimo būdų yra vaikščiojimas. Vaikštant 12 savaičių po 50-70 minučių tris kartus per savaitę prarandama apie 1,5 proc. pilvo riebalų.

 

Vaikščiojimas pakelia nuotaiką

Vaikščiojimas yra naudingas ne tik Tavo fizinei, bet ir emocinei sveikatai! Tyrimuose įrodyta, kad fizinis aktyvumas pagerina nuotaiką ir sumažina streso, depresijos ir nerimo jausmą.

Pagerėjusi nuotaika palengvina išsiugdyti įprotį nuolatiniam vaikščiojimui. Juk esame linkę mažiau sportuoti, jei fizinė veikla mums nepatinka, o krūvis yra per sunkus. Dėl šios priežasties vaikščiojimas yra puikus pasirinkimas, nes tai vidutinio intensyvumo mankšta. O tai greičiausiai Tave motyvuos daugiau vaikščioti ir kils mažiau minčių mesti šį užsiėmimą.

 

Kaip vaikščiojimą paversti gyvenimo būdu?

Pradėjus reguliariai vaikščioti pajausi teigiamus pasikeitimus:

  • svoris kris greičiau;

  • padailės kūno linijos;

  • pagerės nuotaika;

  • sumažės ligų rizika;

  • padidės tikimybė gyventi ilgesnį, sveikesnį gyvenimą.

Dėl šių priežasčių rekomenduojama per savaitę vaikščioti ne mažiau kaip 150 minučių. Yra daugybę būdų, kaip vaikščiojimą paversti gyvenimo būdu:

  • įprask per pietų pertrauka ar po vakarienės išeiti pasivaikščioti;

  • susirask pasivaikščiojimų draugą: pasiūlyk šeimos nariams ar draugams kartu prisijungti prie vaikščiojimo. O gal Tavo mieste yra įsikūrusi vaikščiojimo grupė? Pamėgink prie jos prisijungti – juk su kompanija vaikščioti smagiau;

  • augintinių išvedimas į lauką yra puikus būdas išsiugdyti įprotį vaikščioti. Jei neturi gyvūno, gal būt Tavo draugas turi ir gali prie jo prisijungti;

  • stenkis į parduotuvę, į darbą eiti pėsčiomis;

  • vis atrask naujų maršrutų, kad pasivaikščiojimai būtų įdomesni;

  • pradėk vaikščioti nuo lengvų ir nesudėtingų maršrutų ir palaipsniui didink krūvį.

Nepamiršk, kad tik malonumą teikianti veikla gali virsti gyvenimo būdu!

 

„ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS“ MITYBOS PLANAI

Ar žinojai, kad nuo šiol gali įsigyti ir „Žaliosios dėžutės“ 7 mitybos planų rinkinį, su kuriuo gali ugdyti sveikos ir subalansuotos mitybos įpročius, kurie padės padailinti kūno linijas?

Mitybos planuose rasi:

  • meniu kiekvienai dienai;

  • receptus su išsamiais aprašymais;

  • pratimų kūno treniruotėms;

  • lentelę pasiekimas žymėtis ir daugybę kitų patarimų.

Mitybos planus gali užsisakyti čia arba parašius žinutę man Facebook.

Ėjimas yra vidutinio intensyvumo mankšta, kurią galima lengvai įtraukti į kasdienį gyvenimą. Reguliarus vaikščiojimas gali padėti numesti svorio ir atsikratyti pilvo riebalais, taip pat palaikyti gerą savijautą ir pagerėjusią nuotaiką. Geriausius rezultatus gali pasiekti suderinus vaikščiojimą su sveika ir subalansuota mityba. Pasidalink: kokią vietą Tavo gyvenime užima vaikščiojimas? Ar pastebėjai teigiamus organizmo pokyčius pradėjus daugiau vaikščioti?

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!