Gydytoja Taz Bhatia yra žinoma JAV integruotos sveikatos ir sveikatingumo ekspertė, turinti 20 metų darbo patirtį. Gydytoja Taz Bhatia norėdama su visuomene pasidalinti integruotos, funkcinės, holistinės ir Rytų medicinos žiniomis atidarė „CentreSpring MD“, JAV pripažintą medicinos ir sveikatingumo praktiką, rašo straipsnius ir leidžia knygas. Šiame straipsnyje rasi gydytojos Taz Bhatia patarimus kaip valyti organizmą.

 

 

 

Detoksikacija yra ne kas kita kaip organizmo valymas. Jau šimtmečius daugelyje kultūrų visame pasaulyje yra žinoma apie detoksikacijos naudą mūsų organizmui. Jei ir Tu domiesi kaip atnaujinti organizmo gebėjimą kovoti su ligomis ir palaikyti gerą savijautą – šis straipsnis kaip tik Tau!

 

Šiame straipsnyje papasakosiu:

 

Kas yra detoksikacija?
Kokia detoksikacijos nauda mūsų organizmui?
TOP 10 geriausiai detoksikuojančių produktų pagal gydytoją Taz Bhatia
Gydytojos Taz Bhatia patarimai organizmo detoksikacijai
5 receptai organizmo detoksikacijai pagal gydytoją Taz Bhatia

Kas yra detoksikacija?

 

 

 

Detoksikacija yra organizmo valymas nuo susikaupusių toksinų ir šlakų, kurių pats organizmas nesugeba pašalinta. Kai į organizmą patenka daug toksinų ir šlakų, mūsų organizmas tampa nepajėgus pašalinti visų „organizmo šiukšlių“.

 

Besikaupiantys toksinai ir šlakai nuodija mūsų organizmą ir gali tapti įvairių negalavimų, skausmų ar lėtinių ligų priežastimi. Daugiau naudingos informacijos apie detoksikaciją gali rasti ankstesniame mano straipsnyje „Tai ką privalote žinoti apie organizmo detoksikaciją“.

 

~ Detoksikacija – organizmo valymas nuo susikaupusių toksinų ir šlakų ~

 

Kokia yra detoksikacijos nauda?

 

 

 

Išvalius organizmą nuo toksinų ir šlakų yra sustiprinama imuninė sistema ir organizmas geba geriau kovoti su įvairiomis ligomis ir palaikyti gerą savijautą. Kadangi po detoksikacijos pagerėja savijauta, natūralu pajaučiamas ir energijos antplūdis. Be to, organizmo valymas sumažina ir virškinimo sukeliamus diskomfortus. Detoksikacijos pagalba veido oda gali tapti skaistesnė, o pilvukas plokštesnis.

 

~ Detoksikacija pagerina savijautą, pajuntamas jėgų antplūdis, oda tampa skaistesnė, o pilvas – plokštesnis ~

 

TOP 10 geriausiai detoksikuojančių produktų pagal gydytoją Taz Bhatia

 

 

 

Detoksikacijos metu laikytis sveikos ir subalansuotos mitybos yra labai svarbu norint pasiekti pačių geriausių rezultatų! JAV integruotos sveikatos ir sveikatingumo ekspertė, gydytoja Taz Bhatia dalinasi TOP 10 geriausiai detoksikacijai tinkančių produktų sąrašu:

 

Vaisiai
Žalieji maisto produktai (žalios daržovės)
Citrinos, apelsinai
Česnakai
Brokolių daigai
Žalioji arbata
Mung pupelės (spindulinės pupuolės)
Neapdorotos sėklos ir riešutai
Omega-3 aliejai

Valant organizmą nuo toksinų ir šlakų šie produktai yra labai svarbūs, nes jie skatina organizmo detoksikaciją. Svarbu paminėti, kad detoksikacijos metu reikėtų atsisakyti tokių produktų kaip kofeino, cukraus, alkoholio, pieno.

 

~ Detoksikacijos metu svarbi sveika ir subalansuota mityba. Į mitybos racioną įtrauk kuo daugiau detoksikuojančių maisto produktų ~

 

Gydytojos Taz Bhatia patarimai organizmo detoksikacijai

 

 

 

Organizmo detoksikacijoje svarbiausi organai yra šie: kepenys, virškinimo sistema ir oda. Detoksikacijos procese žinoma dalyvauja ir kitos sistemos, tačiau šie 3 pagrindiniai organai daugiausiai prisideda prie „organizmo šiukšlių“ šalinimo. Štai gydytojos Taz Bhatia patarimai, kaip padėti kepenims, virškinimo sistemai ir odai valyti mūsų organizmą:

 

1. Kepenų detoksikacija

 

Pirmosios toksinus ir šlakus perdirba kepenys. Jos yra atsakingos už toksinų, riebalų, baltymų, kraujo filtravimą. Kai organizmas gauna per daug cukraus yra apkraunamos kepenys ir laikui bėgant jos pradeda neatlikti savo funkcijų.

 

~ Užterštos kepenys toksinais ir šlakais neatlieka tinkamai savo funkcijų ~

 

JAV integruotos sveikatos ir sveikatingumo ekspertė, gydytoja Taz Bhatia dalinasi, kokie maisto produktai šalina toksinus ir šlakus iš kepenų:

 

Brokoliai, žiediniai kopūstai, kopūstai
Žalioji arbata
Rozmarinai
Česnakai
Ciberžolė
Kiaulpienės

Išvalyti kepenis nuo toksinų gali atsisakius cukraus ir į maisto racioną įtraukus šiuos maisto produktus. Patarimų, kaip atsisakyti cukraus ir kuo jį pakeisti gali perskaityti čia.

 

2. Virškinimo sistemos detoksikacija

 

Toksinus pirmiausia perdirba kepenys, vėliau jų darbą tęsia virškinimo sistema ir toksinai pašalinami tuštinantis iš organizmo. Tačiau, jei virškinimo sistema neveikia tinkamai, organizmas nesugeba pašalinti iš organizmo visų nereikalingų medžiagų, įskaitant ir toksinų.

 

~ Sutrikusi virškinimo sistema nepajėgia iš organizmo pašalinti „šiukšlių“ ~

 

JAV integruotos sveikatos ir sveikatingumo ekspertė, gydytoja Taz Bhatia dalinasi patarimais kaip detoksikuoti virškinimo sistemą:

Pagrindinė virškinimo sutrikimų priežastis yra glitimo arba pieno netoleravimas. Atsisakyk šių produktų ir tai gali išspręsti žarnyno problemas.

 

Įtrauk į mitybą daug skaidulų turinčių maisto produktų. Skaidulos padės ne tik išvalyti organizmą nuo „šiukšlių“, bet ir subalansuos žarnyno veiklą.

 

3. Odos detoksikacija

 

Oda yra didžiausias mūsų organas, kuris šalina „organizmo šiukšles“. Detoksikacijos metu svarbu užtikrinti tinkamą toksinų pašalinimą per odą.

 

 

~ Oda yra didžiausias organas šalinantis toksinus ir šlakus iš organizmo ~

 

 

JAV integruotos sveikatos ir sveikatingumo ekspertė, gydytoja Taz Bhatia dalinasi patarimais, kaip palaikyti odos detoksikaciją:

 

Skatink prakaitavimą. Sportas yra svarbi detoksikacijos dalis, be to tai naudinga visam organizmui. Prakaitavimą gali paskatinti ir pirtyje. Beje, pirtyje iš mūsų organizmo pasišalina ir sunkieji metalai.
Masažuok odą. Raumenų judėjimas masažo metu gali padėti tinkamai pašalinti limfos skysčius, su kuriais pašalinami ir toksinai.

5 receptai organizmo detoksikacijai pagal gydytoją Taz Bhatia

 

 

 

Obuolių acto kokteilis

 

1 šaukštą obuolių acto praskiesk 3 šaukštais vandens.

 

Šis koktelis yra geriamas rytais tuščiu skrandžiu. Obuolių acto kokteilis paruoš skrandį tinkamai virškinti maistą.

 

Šilta imbiero arbata

 

Supjaustytą imbierą užpilk karštu vandeniu. Leisk arbatai kelias minutes atvėsti. Arbatą pagardinti gali 1 šaukšteliu medaus.

 

Ši arbata yra geriama rytais prieš pusryčius. Imbiero šaknis padės žarnyno motorikai palaikyti virškinimą.

 

Žaliosios kopūstų sultys

 

Sutrink trintuvu ½ vidutinio obuolio, ½ vidutinės kriaušės, 1 vidutinį agurką, ¾ puodelio kapotų kopūstų ir ½ citrinos sulčių.

 

Žaliosios sultys yra geriamos per pietus. Šis kokteilis palengvina virškinimą ir skatina detoksikaciją.

 

Žaliosios salierų ir kopūstų sultys

 

Sutrink trintuvu 3 lapus romaninės salotos, 1 saliero stiebą, 2 kopūsto lapus, ½ vidutinio obuolio, ½ citrinos sulčių, ½ arbatinio šaukštelio malto imbiero ir ½ puodelio vandens.

 

Žaliosios sultys yra geriamos per pietus. Šis kokteilis palengvina virškinimą ir skatina detoksikaciją.

 

Daržovių troškinys

 

Garuose patroškink brokolius, žirnelius, griežinėliais supjaustytą raudonąją papriką ir apšlakstyk ½ citrinos sultimis.

 

Troškinys puikiai tinka vakarienei. Troškiniui tinka bet koks daržovių derinys (išskyrus baltąsias bulves). Daržoves gali lengvai apkepti alyvuogių arba kokosų aliejuje. Daržovių troškinį pagardink tokiomis žolelėmis kaip raudonėlis, petražolės, čiobrelis ar šalavijas. Daržovės palengvina kepenų detoksikaciją ir lengvai virškinamos žarnyne.

 

SKAIDULOS – NATŪRALIAM ORGANIZMO ŠVARINIMUI

 

Valant organizmą tau gali padėti ir skaidulų vartojimas. Rekomenduoju išbandyti „Žaliosios dėžutės“ skaidulas skirtas lieknėjimui ir žarnynui DRAKONAS. Kartu su juo gausi ir mitybos planą, kuris padės subalansuoti mitybą.

 

 

 

Sveikas toksinų pašalinimas yra sveiko svorio, geros savijautos ir energijos pagrindas. Mūsų organizmas kiekvieną dieną kovoja prieš toksinus ir šlakus, tačiau kartais jam prireikia ir mūsų pagalbos detoksikuoti organizmą. Pasidalink savo patirtimi: kaip sekasi kovoti su „organizmo šiukšlėmis“, koks patarimas Tau padėjo labiausiai?

 

Turi daugiau klausimų apie „Žalioji dėžutė“ produktus? Ar žinojai, kad dabar gali įsigyti ir mitybos planą? Parašyk man žinutę „Žalioji dėžutė“ Facebook puslapyje ir papasakosiu Tau daugiau. Pasikonsultuoti gali ir tel. +370 624 04667

 

 

 

 

“Žalioji dėžutė” misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir parodyti, kad natūralios priemonės yra be galo naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu “Ponas Baubas” ir skaidulas “Drakonas”. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, suformuoti naujus įpročius savo gyvenime!