Dauguma maistinių medžiagų yra geros savijautos bei „nešlubuojančios“ sveikatos pagrindas. Daugumą reikalingų maistinių medžiagų gali gauti laikydamasis subalansuotos mitybos. Deja, įprastas racionas nesuteikia pakankamo maistinių medžiagų kiekio. Šiame straipsnyje Tau papasakosiu, kokių maistinių medžiagų mums dažniausiai trūksta ir kokias pasekmes tai sukelia.

 

 

 

Geležies trūkumas

 

Geležis yra pagrindinis mineralas organizme. Šio mineralo yra mėsoje bei augaliniuose produktuose. Geležies trūkumas yra vienas dažniausiai pasitaikančių maistinių medžiagų trūkumas. Jis paveikia daugiau nei 25 % žmonių visame pasaulyje. Ši statistika yra dar blogesnė vaikų atžvilgiu. Net 47 % iki mokyklinio amžiaus vaikų negauna pakankamai geležies iš valgomo maisto. Vegetariškos bei veganiškos dietos didina riziką geležies trūkumui organizme. Taip yra todėl, kad augaluose esančią geležį organizmas pasisavina sunkiau.

 

 

 

Dažniausios geležies trūkumo pasekmės yra anemija. Sergant šia liga, raudonųjų kūnelių skaičius sumažėja ir organizmas yra sunkiau aprūpinamas deguonimi. Geležies trūkumo simptomai yra pastovus nuovargis, silpnumo jausmas, bei silpna imuninė sistema ir sutrikusi smegenų veikla. Geležies trūkumo ženklais gali būti opos burnose ar pažeidimai lūpų kampučiuose. Tačiau, nepersistenk! Per didelis geležies kiekis kraujyje taip pat gali pakenkti sveikatai.

 

Vitamino D trūkumas

 

Vitaminas D yra riebaluose tirpus vitaminas, kuris Tavo kūne funkcionuoja kaip steroidas. Jis per kraujagysles patenka į ląsteles ir ten reguliuoja genų veiklą. Beveik kiekviena Tavo kūno ląstelė savyje turi vitamino D. Vitaminas D yra gaminamas iš cholesterolio odoje veikiant saulės spinduliams. Todėl svarbu savo racione turėti daug vitamino D šaltinių.

 

 

 

Labai mažai maisto produktų turi savyje šio vitamino. Todėl, norint išlikti sveikam bei išvengti vitamino D trūkumo, rekomenduoju Tau išbandyti puikų vitamino D šaltinį skaidulų mišinį „DRAKONAS“. Jis ne tik suteiks Tau pakankamai vitamino D, tačiau ir užtikrins sklandų žarnyno darbą, suteiks sotumo jausmą, padės atsisakyti užkandžiavimo vakarais bei numesti svorio sveikai.

 

Jodo trūkumas

 

Jodas yra be galo svarbus mineralas, kuris normalizuoja skydliaukės darbą, bei jos hormonų gamybą. Skydliaukės hormonai dalyvauja didžiojoje dalyje organizmo procesų. Jie yra svarbūs augime, smegenų raidoje ir kaulų priežiūroje. Negana to, šie hormonai reguliuoja medžiagų apykaitos greitį.

 

 

 

Jodo trūkumas labai dažnas. Net trečdalis pasaulio populiacijos kenčia nuo jodo trūkumo. Dažniausias jodo trukumo simptomas yra padidėjusi skydliaukė. Taip pat galimi padažnėjęs širdies pulsas, kvėpavimo sutrikimai ir svorio priaugimas. Ūmus jodo trūkumas gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų. Vaikams tai gali sukelti net psichologinį atsilikimą ir suformuoti anomalijas organizme ir vaiko elgesyje.

 

Valgant produktus sunku apskaičiuoti, kiek juose yra jodo, nes tai labai priklauso nuo žemės grunto ir vandens, kuriame augo vaisiai, daržovės ar grūdai.

 

Vitamino B12 trūkumas

 

Vitaminas B12, arba kobalaminas, yra vandenyje tirpus vitaminas. Jis yra nepakeičiamas formuojant kraują ir yra svarbus smegenų ir nervų veikloje. Kiekvienai kūno ląstelei riekia šio vitamino, kad galėtų tinkamai funkcionuoti. Deja, mūsų organizmas negali pats pasigaminti B12 vitamino. Todėl svarbu šį vitaminą gauti iš maisto ar papildų.

 

 

 

Vitamino B12 pakankamas kiekis randamas tik gyvūninės kilmės maiste arba mažais kiekiais jūros dumbliuose. Todėl žmonės, nevalgantys gyvulinės kilmės produktų rizikuoja turėti šio vitamino trūkumą. Daugiau kaip 20 % suaugusių žmonių gyvena su šio vitamino trūkumu. Taip yra todėl, kad su amžiumi, organizmui vis sunkiau jį pasisavinti.

 

Vienas iš dažniausiai pastebimų šio vitamino trūkumo simptomų yra megaloblastinė anemija. Tai yra kraujo sutrikimas, kurio metu kraujyje atsiranda daugiau raudonųjų kraujo kūnelių. Taip pat, kai organizme trūksta B12 vitamino dažnėja smegenų sutrikimai, padidėja homocisteino lygis. Vitaminas B12 nėra pavojingas net didelėmis dozėmis, nes jis sunkiai pasisavinamas ir lengvai panaudojamas organizme.

 

Vitamino A trūkumas

 

Vitaminas A yra tirpus riebaluose. Jis reikalingas puoselėjant sveiką odą, dantis, kaulus bei ląstelių membranas. Jis yra pagrindinis akies pigmento mineralas, todėl vitaminas A yra būtinas norint išsaugoti gerą regą.

 

 

 

Vitamino A trūkumas yra dažna problema besivystančiose šalyse. Šio vitamino trūkumas gali sukelti tiek laikinas, tiek ilgalaikes regos problemas ar net aklumą. Deja, bet būtent vitamino A trūkumas yra pagrindinė aklumo priežastis pasaulyje! Vitamino A trūkumas gali slopinti imuninės sistemos funkcijas ir didinti mirtingumą tarp vaikų ir nėščių, žindančių moterų. Naktinis aklumas yra vienas aiškiausių šio vitamino trūkumo simptomų. Šis aklumas pasireiškia “Bitot” dėmėmis bei prasta rega prietemoje.

 

Taigi, vitaminas A yra labai svarbus gerai savijautai bei puikiai regai. Todėl užtikrink šios vitamino kiekį savo mityboje vartojant žolelių mišinį PONAS BAUBAS! Tai inovatyvūs rutuliukai su pelynu. Tikiu, jog tai yra paprasčiausias būdas vartoti kartųjį pelyną bei gauti pakankamai vitamino A.

 

Kalcio trūkumas

 

Beveik kiekvienai kūno ląstelei reikalingas kalcis. Jo gausu kauluose ir dantyse todėl jis yra ypatingai svarbus augant organizmui. Kalcis taip pat yra svarbus ir širdies, raumenų ir nervų sistemos veikloje.

 

Kalcio koncentracija organizme yra griežtai kontroliuojama, todėl net menkiausias perteklius yra kaupiamas kauluose. Jei kalcio trūksta, kaulai išlaisvina šį mineralą. Būtent dėl to, dažniausias kalcio trūkumo simptomas yra osteoporozė, kuri pasireiškia minkštais bei trapiais kaulais.

 

 

 

Papildai gali padidinti gaunamo kalcio kiekį, tačiau atlikti tyrimai rodo, kad dauguma žmonių, net gerdami šiuos papildus negauna pakankamai kalcio. Negana to, mokslininkai jau kelis metus diskutuoja apie šių papildų naudą organizmui. Kai kurie tyrimai rodo, jog šie papildai didina riziką susirgti širdies ligomis. Taigi sveikiausia yra kalcį gauti iš valgomo maisto laikantis sveikos ir subalansuotos mitybos.

 

Magnio trūkumas

 

Magnis neretai yra vadinamas raktiniu organizmo mineralu. Būdamas svarbus kaulų bei dantų sudėčiai, jis taip pat dalyvauja daugumoje fermentinių reakcijų. Trūkumą gali sukelti ligos, narkotinių medžiagų vartojimas, sutrikęs virškinimas arba netinkamai apskaičiuotas magnio vartojimas.

 

 

 

Pagrindiniai magnio trūkumo simptomai yra nenormalus širdies ritmas, raumenų spazmai, neramios kojos sindromas, nuovargis ir migrena. Subtilesni ir sunkiau pastebimi simptomai taip pat yra atsparumas insulinui bei aukštas kraujospūdis. Magnio trūkumas yra siejamas su keliais susirgimais. 2 tipo diabetas, medžiagų apykaitos sutrikimai, širdies ligos ir osteoporozė yra dažnai sukeliami šio mineralo trūkumo.

 

INOVATYVŪS RUTULIUKAI SU PELYNU „PONAS BAUBAS“

 

„PONAS BAUBAS“ tai paprastesnis būdas vartoti kartųjį pelyną. Tai produktas ne tik gerai savijautai, bet ir grožiui su vitaminu A.

 

 

 

Įsigijusiems „Poną Baubą“ dovanoju specialų 21 dienos detoksikacijos kalendorių. Per tas 3 savaites, kai vartosi „Poną Baubą“, laikysiesi kalendoriaus rekomendacijų ir ugdysi sveikos gyvensenos įpročius, pastebėsi daugybę teigiamų pokyčių!

 

Organizmui visi vitaminai bei mineralai yra neįkainojami. Stenkis laikytis subalansuotos mitybos taisyklių ir taip aprūpink savo organizmą visais reikiamais vitaminais ir mineralais. Nesidrovėk ir pasidalink savo patirtimi! Su kokių maistinių medžiagų trūkumais susiduri Tu? Ar papildai padeda užmiršti vitaminų ir mineralų trūkumų sukeliamus simptomus?

 

 

 

“Žalioji dėžutė” misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir parodyti, kad natūralios priemonės yra be galo naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu “Ponas Baubas” ir skaidulas “Drakonas”. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, suformuoti naujus įpročius savo gyvenime!