Ar žinojai, kad gerosios bakterijos, kurios gyvena mūsų žarnyne yra labai svarbios ir jų trūkumas įtakoja mūsų savijautą, tam tikrų ligų atsiradimą, virškinimo sistemą? Jei tik atsiranda bakterijų disbalansas organizme, nusilpsta imunitetas, užkietėja viduriai arba atvirkščiai, pasireiškia viduriavimas. Ypatingai gerųjų bakterijų trūkumas atsiranda po antibiotikų vartojimo, kurie sunaikina tiek blogąsias, tiek gerąsias bakterijas. Skaityk ir sužinok, kodėl gerosios bakterijos tokios svarbios mūsų organizmui ir ką daryti, kai jų kiekis organizme sumažėja.

 

 

 

Gerosios bakterijos ir antibiotikai

 

Šiuolaikinė medicina padeda gydyti įvairias ligas, kilusias infekcijas. O tam dažnai pasitelkiami antibiotikai. Taip, jie tikrai efektyvūs kovojant su įvairiomis ligomis. Tačiau po to žmonės dažnai tiesiog pamiršta, kad reikia pasirūpinti savo žarnyno mikroflora, kuri po antibiotikų kurso visiškai išsibalansuoja, susidaro didelis trūkumas gerųjų bakterijų. Tuomet žarnyne apsigyvena agresyvesni mikroorganizmai. Deja, tačiau kartais kovojant su įvairiomis ligomis dažnai neapsieinama ir be žalos.

 

 

 

Baisiausia tai, kad antibiotikai mūsų mikroflorą veikia ilgą laiką, todėl po jų kurso tiesiog būtina ne tik papildyti organizmą gerosiomis bakterijomis, bet svarbiausia atstatyti mikroflorą ir sukurti palankią terpę joms augti ir daugintis. Gerųjų bakterijų pagrindinė dauginimosi ir gyvavimo vieta - mūsų žarnynas. Be to, jų yra net ir mūsų burnoje, odoje, net ir kvėpavimo takuose. Įdomus faktas - mažyčių bakterijų mūsų žarnyne gali būti net iki trijų kilogramų.

 

Kodėl gerosios bakterijos tokios svarbios?

 

Gerosios bakterijos mūsų organizme atlieka labai daug funkcijų. Viena svarbiausių - virškinimas. Suvalgome daug įvairaus maisto, kuris tikrai ne visuomet pilnai suvirškinamas. Bakterijos pasirenka šį maistą ir ima jį skaidyti, taip padeda jam absorbuotis. Tai yra gerai, kadangi kitu atveju nesuvirškintas maistas pavirstų mūsų organizmo nuodais.

 

 

 

Maisto virškinimui reikalingi fermentai. Didelę jų dalį ir pagamina bakterijos. Fermentai reikalingi net ir tokiems įprastiems organizmo procesams, kaip kvėpavimas, organizmo valymas, medžiagų apykaita.

 

Gerosios bakterijos yra labai svarbios ir imunitetui. Kone 70 % ląstelių, atsakingų už imunitetą, gyvena mūsų žarnyne. O tam, kad imuniteto ląstelės efektyviau veiktų, reikalingos gerosios bakterijos. Todėl jei jų žarnyne trūksta tampame imlesni įvairioms ligoms.

 

Ar kada pagalvojai, kad gerosios bakterijos reikalingos net ir tam, kad turėtume gerą nuotaiką ir būtume laimingi? Taip, taip, gerai perskaitei. Gerosios bakterijos atsakingos už aminorūgščių gamybą, kurios smegenyse virsta laimės hormonais! Skamba neįtikėtinai, bet visiška tiesa.

 

 

 

Gerosios bakterijos atsakingos ir už tokių vitaminų, kaip B ir K gamybą. B grupės vitaminai reikalingi norint palaikyti energiją, K vitaminas labai svarbus kraujotakos sistemai.

 

Pagrindinė gerųjų bakterijų nauda mūsų organizmui :

 

lengvina virškinimo sistemos darbą
stiprina imuninę sistemą, apsaugo nuo infekcinių ligų
išvalo organizmą nuo toksinų
apdoroja nesuvirškintą maistą
sumažina inkstų, kepenų, kasos, tulžies pūslės apkrovą
padeda išlaikyti darbingumą
stiprina nervų sistemą
skatina vitaminų, aminorūgščių, fermentų gamybą
sumažina tikimybę, kad susiformuos akmenys
padeda pristabdyti organizmo senėjimo procesus

 

 

Skaidulos ir gerosios bakterijos

 

Ar žinojai, kad maistinės skaidulos padeda sukurti palankią terpę? Jei Tavo organizmas kasdien gauna pakankamai skaidulinių medžiagų, žarnyne sukuriama palanki terpė daugintis ir augti gerosioms bakterijoms. Be to, skaidulos tikra žarnyno šluota, kadangi neleidžia užsistovėti nesuvirškintam maistui. Taip pat pakankamas jų kiekis padeda išvengti tokių bėdų, kaip pilvo pūtimas, viduriavimas ar vidurių užkietėjimas. Skaidulų galima gauti tiek su maistu, tiek vartojant maistinių skaidulų mišinius.

 

 

 

Kaip natūraliai papildyti organizmą gerosiomis bakterijomis?

 

Turbūt dažnai matai reklamas, kai rekomenduojama vartoti įvairius preparatus su gerosiomis bakterijomis? Tačiau svarbu ne tik papildyti organizmą gerosiomis bakterijomis, bet ir valgyti maistą, kuriame gausu prebiotikų. Būtent prebiotikai atsakingi už gerųjų bakterijų dauginimąsi. Štai pagrindiniai maisto produktai, su kuriais gausi pakankamai prebiotikų: graikiniai riešutai, svogūnai, juodasis šokoladas, kukurūzai, avižos, raudonieji lęšiai, porai, obuoliai. Tai maisto produktai, kuriose gausu ląstelienos. Būtent ląsteliena ir yra mums taip reikalingos skaidulinės medžiagos.

 

 

 

Taip pat svarbu sveika ir subalansuota mityba, pakankamas kiekis vandens ir cukraus vartojimo mažinimas. Visa tai padės ne tik geriau jaustis, bet ir užtikrinti normalų žarnyno darbą ir sukurs palankias sąlygas gerųjų bakterijų augimui.

 

 

 

“Žalioji dėžutė” misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir parodyti, kad natūralios priemonės yra be galo naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu “Ponas Baubas” ir skaidulas “Drakonas”. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, suformuoti naujus įpročius savo gyvenime!

Jei turi klausimų ir Tu, visuomet gali su manimi susisiekti tel. +370 624 04667 arba parašyti žinutę Facebook.