Kiekvienas organizmas yra labai individualus ir medžiagų apykaita veikia pas visus skirtingai. Tačiau iš tiesų klaidinga manyti, kad medžiagų apykaitos negalima pakeisti ir suaktyvinti. Žinoma, nepaskatinsi medžiagų apykaitos pradėjęs valgyti tik kažkurį produktą ar gerti stebuklingas piliules. Tam reikia veikti kompleksiškai. Organizmą turi „užkurti“ iš naujo ir leisti jam natūraliai suaktyvinti medžiagų apykaitą. Tačiau turbūt Tau tikrai kyla klausimas: kaip paspartinti medžiagų apykaitą? Pasistengsiu paprastai ir aiškiai atsakyti į šį klausimą ir pateikti Tau kelis būdus, kad suaktyvintumėte organizmo metabolizmą.


Straipsnyje sužinosi:

  • pusryčių nauda medžiagų apykaitos aktyvinimui;

  • kuriuo dienos metu valgyti reikia daugiausia;

  • ar užkandžiai reikalingi;

  • angliavandenių vartojimas - ko atsisakyti;

  • sportas - medžiagų apykaitos aktyvinimui;

  • vandens nauda + receptas medžiagų apykaitos gerinimui;

  • gerieji riebalai - kas tai ir kur jų gauti;

  • mano rekomendacija medžiagų apykaitos gerinimui.

 

Pusryčių nauda medžiagų apykaitos aktyvinimui

Pusryčiai yra vienas svarbiausių dienos valgių, tačiau nemaža dalis žmonių jų tiesiog nevalgo. Ar žinojote, kad praleidus pusryčius jau žengiate pirmą žingsnį medžiagų apykaitos lėtinimo link? Dar viena klaida ryte - angliavandeniai. Iš tiesų pusryčiaudami turėtumėte pasistengti gauti baltymų, gerųjų riebalų, daržovių. Žinoma, jei renkatės košes iš bolivinių balandų, grikių, lęšių ar avižų - viskas tvarkoje. Tačiau atminkite, kad maistas turi būti įvairus.

Pratęskime apie baltymus. Mūsų organizmas naktį energiją gamina iš riebalų, esančių organizme. Tačiau ryte organizmą pasotinę angliavandeniais sustabdome šį procesą. Jei ryte valgysite baltymų, pratęsite natūralų organizmo procesą, kuomet jis naudos energiją gaunamą iš riebalų. Tad tai reiškia, kad ne tik pagerinsite medžiagų apykaitos (sužinokite, kaip suaktyvinti medžiagų apykaitą) darbą, bet ir sudeginsite daugiau riebaliukų.

 

Kuriuo dienos metu valgyti reikia daugiausia?

Daugiausiai maisto geriausia suvalgyti pirmoje dienos pusėje. Ar žinote, kas lėtina medžiagų apykaitą? Tai turbūt daugumos žmonių problema - valgymas vakarais. Kartais tai būna visos dienos valgiai viename. Suprantama, kad visi skubame, dirbame. Tačiau nepamirškite pasirūpinti savo organizmu. Kaip jau minėjome, nepamirškite pusryčių. Ryte geriau pakilkite pusvalandžiu anksčiau, bet būtinai papusryčiaukite. Ir pakankamai sočiai. Taip pat nepraleiskite ir pietų. Jei pakankamai sočiai pavalgysite pirmoje dienos pusėje, ne tik vakare norėsis mažiau valgyti, bet ir turėsite pakankamai energijos visai diena. Juk dieną dažniausiai veikiame aktyviausiai. Be to, Jūsų medžiagų apykaita tikrai paspartės. Nepraleidžiant nei vieno dienos valgio, organizmui užtikrinate, kad jis visuomet gaus jam reikiamų medžiagų. Kitu atveju organizmas įjungia bado rėžimą, sulėtėja medžiagų apykaita ir kiekvieno valgio metu organizmas ima kaupti atsargas. Nereguliari mityba ir dideli tarpai tarp valgių yra pirmas žingsnis medžiagų apykaitos lėtėjimo link.

 

Užkandžiai - ar jie reikalingi?

Įtraukite užkandžius į savo mitybą. Kaip jau minėjome, norint paspartinti medžiagų apykaitą, reikia valgyti kuo dažniau, nedarant didelių laiko tarpų tarp valgių. Tad, jei pajutote alkį, geriau pasirinkite sveiką užkandį ar išgerkite skaidulų. Skaidulos (sužinokite, kuo mūsų organizmui naudingos skaidulos) suteiks ilgam sotumo jausmą bei padės palaikyti normalų žarnyno darbą. Jos puikiai tinka ir tiems, kas siekia sumažinti svorį. Svorio mažinimas pirmiausiai ir prasideda nuo medžiagų apykaitos suaktyvinimo.

Užkandžiams rinkitės riešutus, obuolį, greipfrutą, salotas.

 

Angliavandenių vartojimas - ko atsisakyti?

Pasistenkite iš savo mitybos raciono išbraukti paprastuosius angliavandenius. Venkite cukraus, baltų miltų, batono, pyragų, kečupo, majonezo ir kitų padažų. Juose taip pat gausu cukraus ir kitų, ne itin mūsų organizmui naudingų medžiagų.

Tokie angliavandeniai labai greitai pakelia cukraus lygį kraujyje ir atrodo esame kupini energijos, tačiau netrukus pasijuntame dar prasčiau ir vėl norisi angliavandenių.

 

Sportas ir medžiagų apykaita - kuo tai susiję?

Sportuokite. Kad ir kiek sau kartotumėte, kad sportas ne Jums, tai netiesa. Svarbu atrasti tai, kas Jums patiktų. Mūsų kūnas tiesiog privalo būti mankštinamas. Kuo daugiau judėsite, mankštinsitės, tuo geriau jausitės ir tuo pačiu aktyvinsite medžiagų apykaitą, deginsite perteklinius riebalus. Ar žinojote, kad organizmas degina kalorijas dar kelias valandas po sporto? Jei Jums patinka, drąsiai rinkitės treniruoklių salę. Raumenys padės sudeginti daugiau riebalų ir dar labiau suaktyvinti medžiagų apykaitą.

 

Vandens nauda + receptas medžiagų apykaitos gerinimui

Sena taisyklė, kurią kartoja kone kiekvienas, kuris bent kiek išmano apie sveiką gyvenimo būdą. Ir tai tiesa, vanduo yra be galo svarbus norint suaktyvinti medžiagų apykaitą, numesti svorio ar tiesiog gerai jaustis. Mūsų organizmas sudarytas iš didelės dalies skysčių. Todėl tiesiog būtina kasdien pakankamai aprūpinti organizmą vandeniu. Jei sportuojate, tas kiekis turėtų būti dar didesnis. Pakankamas vandens kiekis organizme daro įtaką ir energijai.

Receptas! Gėrimas gerinantis medžiagų apykaitą. Jums reikės:

  • 1/2 citrinos;

  • 1/2 žalio agurko;

  • 1 arb. šaukštelio tarkuoto imbiero (ne džiovinto);

  • 1/3 stiklinės vandens;

  • saujelė šviežių petražolių.

Visus ingredientus susmulkinkite iki vientisos masės. Tokį gėrimą rekomenduojame gerti 30 min. prieš valgį ryte arba prieš miegą vakare. Jame gausu skaidulinių medžiagų, vitaminų ir įvairų mikroelementų. Tai puikus gėrimas norintiems suaktyvinti medžiagų apykaitą, pagerinti žarnyno darbą, detoksikuoti organizmą. Gėrimą galite paskaninti puse šaukštelio medaus.

 

Gerieji riebalai - kas tai ir kur jų gauti?

Valgant daugiau gerųjų riebalų, organizmas juos skaidys ilgiau nei angliavandenius, todėl ilgiau jausitės sotūs. Taip pat organizmą aprūpinsite itin naudingomis medžiagomis: omega-3 riebalų rūgštis, vitaminas E, aukštos kokybės baltymai, antioksidantai. Naudingiausi produktai, kuriuose gausu gerųjų riebalų: avokadas, lašiša, skumbrė, silkė, upėtakis, tunas, sardinės, riešutai, kiaušiniai, nerafinuotas alyvuogių aliejus bei riešutų sviestas. Tai produktai, kuriais mėgaudamiesi ne tik aprūpinsite organizmą naudingomis medžiagomis, bet ir pagerinsite medžiagų apykaitos darbą.

Mano rekomendacija: išbandyk skaidulas skirtas lieknėjimui ir žarnynui DRAKONAS. Tai vertas dėmesio, inovatyvus produktas, kurį tobulinome kartu su mokslininkais. DRAKONAS - visiškai natūralus skaidulų mišinys, papildytas vitaminais D ir C.

Skaidulos suteikia sotumo jausmą, gerina žarnyno veiklą, palengvina virškinimą, palaiko normalią virškinimo sistemos mikroflorą, padeda geriau įsisavinti maistines medžiagas. Vitaminai D ir C padeda palaikyti normalią imuninę sistemą, padeda palaikyti normalią kaulų, dantų, odos būklę.

Skaidulos DRAKONAS (sužinokite daugiau) - vienas produktas, kuris suteiks daugybę naudų, taip pat padės pagerinti ir medžiagų apykaitos darbą, jei kartu pasistengsite derinti ir mitybą. O kad tai padaryti būtų lengviau DOVANŲ kartu gausi ir 7 dienų mitybos planą!

 

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!