Detoksikuojančios arbatos yra populiari praktika norint išvalyti organizmą nuo toksinų. Greičiausiai ir Tu matei ar girdėjai garsenybes, kurios pasakoja apie vieną ar kitą dietą ar detoksikuojančias arbatas.

Ar kada pagalvojai, ar detoksikuojančios arbatos nekelia grėsmės sveikatai? Jei ši mintis buvo aplankiusi ir Tave – tuomet šis straipsnis kaip tik Tau!

 

Toliau straipsnyje papasakosiu:

Ar detoksikuojančios arbatos padeda išvalyti organizmą nuo toksinų?
Ar detoksikuojančios arbatos padeda numesti svorį?
Koks galimas detoksikuojančių arbatų šalutinis poveikis?

Ar detoksikuojančios arbatos naudingos?


Arbata yra populiarus gėrimas ir paprastai naudingas mūsų organizmui. Tačiau, kaip yra su organizmą valančiomis arbatomis?

 

Daugumoje detoksikuojančių arbatų sudėtyje yra didelis kiekis kofeino, kuris veikia kaip diuretikas. Diuretikai skatina vandens pašalinimą iš organizmo ir taip padeda atsikratyti vadinamojo vandens pertekliaus. Visgi ilgalaikis tokios detoksikuojančios arbatos vartojimas gali tapti organizmo dehidratacijos priežastimi.

Be to, detoksikuojančios arbatos dažnai pasižymi vidurius laisvinančiu poveikiu. Tai reiškia, kad šios arbatos paspartina maisto pasišalinimą iš organizmo bei taip suteikia plokštesnio ir lygesnio pilvo įspūdį.


~ Detoksikuojančios arbatos dažnai pasižymi vandens varymu iš organizmo bei laisvinamuoju poveikiu ~


Detoksikuojančios arbatos gali padažninti tavo apsilankymus tualete. Ir šities dažnas šlapinimasis gali paskatinti svorio kritimą. Tačiau dažniausiai yra pašalinamas vanduo, o ne toksinai ar kūno riebalai.

 

Detoksikuojančių arbatų šalutinis poveikis


Kai kurios detoksikuojančios arbatos yra nekenksmingų arbatžolių mišiniai, tačiau yra ir tokių, kurių sudėtis gali turėti neigiamą poveikį sveikatai. Dažniausiai pavojingi sveikatai pridedami ingredientai:

stiprų poveikį turinčios žolelės
vidurius laisvinantys vaistai
didelis kofeino kiekis
vaistai ir kitos cheminės medžiagos

Nors detoksikuojančių arbatų paskirtis yra suteikti daugiau energijos, išvalyti organizmą nuo toksinų ir padėti numesti papildomus kilogramus, jos gali sukelti ir šalutinį poveikį:

Viduriavimą. Didelis detoksikuojančios arbatos kiekis gali sukelti stiprų viduriavimą ir dehidratuoti organizmą. Ilgai vartojant detoksikuojančias arbatas gali sutrikti normalus virškinimo sistemos darbas.
Diskomfortą pilve. Detoksikuojančios arbatos gali tapti pilvo skausmų, pilvo pūtimo ir pykinimo priežastimi.
Sukelti miego sutrikimus, mat detoksikuojančiose arbatose esantis didelis kofeino kiekis gali sukelti rimtų miego sutrikimo problemų.
Nervingumą, padidėjusį nerimą
Galvos skausmus
Pagreitėjusį širdies ritmą ir kvėpavimą
Traukulius
Širdies smūgį ir netgi mirtį

~ Detoksikuojančios arbatos gali sukelti rimtų sveikatos problemų nuo viduriavimo iki širdies smūgio ar net mirties ~


Nepamiršk, kad detoksikuojančių arbatų ingredientai gali turėti įtakos vartojamų vaistų veiksmingumui. Pasirodo, kad detoksikuojančios arbatos susilpnina kontraceptinių vaistų veiksmingumą ir dažnai moterų tarpe pasitaiko neplanuotų nėštumų. Taip yra dėl to, kad organizmas nespėja pasisavinti kontraceptinių tablečių, dėl greito pašalinimo iš organizmo.

 

Prieš nusprendžiant įsigyti kokią nors organizmą valančią ar liekninančią arbatą, gerai išsiaiškinki jos sudėtį, ar jos sudėtis yra aiški, joje nėra sveikatai kenksmingų ingredientų.

Siekinat išvalyti organizmą verčiau rinkis natūralius būdus: subalansuok mitybą, atsisakyk perdirbto, rafinuoto maisto, venk pridėtinio cukraus, valgyk daugiau daržovių bei kitą maistą, kuriame gausu skaidulų. Skaidulomis papildyti mityba gali padėti ir skaidulos lieknėjimui ir žarnynui DRAKONAS.

 

Kas dar labai svarbu švarinant savo organizmą? Užsiimk fizine veikla, gerk pakankamai vandens, palaikyk sveiką gyvenimo būdą ir skirk pakankamai dėmesio kokybiškam poilsiui. Pasidalink savo patirtimi: ar tau teko kada nors gerti detoksikuojančias arbatas? Kokią naudą pastebėjai, o gal pasireiškė šalutinis poveikis?

 

 


“Žalioji dėžutė” misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir parodyti, kad natūralios priemonės yra be galo naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu “Ponas Baubas” ir skaidulas “Drakonas”. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, suformuoti naujus įpročius savo gyvenime!