Kadangi esame natūralių produktų, skirtų papildyti mitybą gamintojai, jaučiu atsakomybę papasakoti daugiau apie tokių produktų naudojimą. Žmonės įsigiję skaidulų mišinius ar kitus produktus dažnai galvoja, kad jų užtenka norimiems rezultatams pasiekti. Ypatingai jei kalbamai apie svorio metimą. Todėl nusprendžiau daugiau papasakoti, kodėl labai svarbu norint geriau jaustis sveikiau maitintis.

 

Straipsnyje sužinosi:

  • kam skirti skaidulų mišiniai;

  • kodėl skaidulų reikia mūsų organizmui;

  • kaip gauti pakankamai skaidulų;

  • kodėl vartojant skaidulų mišinį būtina derinti sveiką mitybą.

 

Kam skirti skaidulų mišiniai?

Natūralios, maistinės skaidulos yra mūsų organizmui reikalingos medžiagos, kurių pagrindinė paskirtis - užtikrinti normalų virškinimo sistemos darbą. Skaidulos be galo naudingos esant vidurių užkietėjimui, kadangi padeda maistui keliauti žarnynu. Judėdamos žarnynu jos sugeria vandenį, o tai padeda lengviau pasituštinti. Skaidulos gali padėti ne tik esant vidurių užkietėjimui. Jos atlieka ir daugiau naudingų funkcijų:

  • padeda mažinti cholesterolį;

  • padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje;

  • sumažina riziką susirgti širdies ligomis;

  • padeda palaikyti odos sveikatą;

  • atlieka žarnyno valymo funkciją;

  • reikalingos sukurti palankią terpę augti gerosioms bakterijoms;

  • padeda palaikyti normalų kūno svorį;

  • padeda sureguliuoti žarnyno rūgštingumą;

  • padeda sumažinti pilvo pūtimą;

  • sumažina tikimybę, kad inkstuose ar tulžies pūslėje atsiras akmenų.

 

Kodėl skaidulų reikia mūsų organizmui?

Įprastai žmonės suvartoja per mažai skaidulų. Dažniausiai per dieną suvartojama vos pusė reikalingos normos. Žmonės, kurie gauna reikalingą normą skaidulų jaučiasi žymiai geriau ir užkerta kelią daugeliui ligų. Skaidulos keliaudamos žarnynu padeda iš organizmo pašalinti toksinus, palengvina virškinimo procesus. Netirpiosios skaidulos net gi mažina riziką susirgti storosios žarnos vėžiu, neleidžia užkietėti viduriams.

Skaidulos naudingos norint išlaikyti normalų kūno svorį ar numesti papildomus kilogramus. Jos išbrinksta, todėl suteikia sotumo jausmą. Todėl metant svorį rekomenduojama vartoti daugiau skaidulinio maisto arba papildomai vartoti skaidulų mišinį.

Kartu su skaidulomis organizmas papildomas ir ypač reikalingomis maistinėmis medžiagomis - mineralais, vitaminais, aminorūgštimis. Tad skaidulos tuo pačiu ne tik valo organizmą, bet ir papildo jį organizmui būtinomis medžiagomis.

 

Kaip gauti skaidulų?

Skaidulų galima gauti vartojant pakankamai produktų, kuriuose gausu skaidulinių medžiagų. Taip pat galima vartoti natūralius skaidulų mišinius. Vienas tokių - skaidulų mišinys lieknėjimui ir žarnynui DRAKONAS. Tai natūralus skaidulų mišinys, turtingas savo sudėtimi: gliukomananas, pankolių sėklos, ciberžolė, cinamonas, imbieras, burokėlių išspaudų milteliai, kviečių pluoštas, kviečių sėlenos. DRAKONAS papildytas vitaminais C ir D. Todėl tai produktas, kuris padės ne tik metant svorį, norint pagerinti žarnyno darbą, bet ir sustiprins imunitetą.

Maisto produktai su kuriais gausi daugiausiai skaidulinių medžiagų: avietės, kriaušės, obuoliai, bananai, braškės, apelsinai, razinos, avižos, rudieji ryžiai, sėlenos, ruginė duona, lęšiai, skaldyti žirniai, migdolai, pistacijos, pekano riešutai, artišokai, žirneliai, brokoliai, ropės, pomidorai, kukurūzai, morkos.

 

Kodėl vartojant skaidulų mišinį būtina derinti sveiką mitybą?

Sveika mityba dažniausiai asocijuojasi tik su lieknėjimu, sportu. Vis tik labai svarbu suprasti, jog sveika mityba pirmiausia reikalinga gerai savijautai, sveikam imunitetui ir energijai. Tačiau kodėl subalansuota mityba svarbi vartojant natūralius produktus?

Kalbėsiu konkrečiai apie skaidulų mišinį. Klaidinga manyti, kad vien tik produktas padės pagerinti Jūsų savijautą. Taip, vartojant papildomai skaidulų tikrai pagerėja savijauta, sumažėja pilvo pūtimas, suvaldomas alkis, lengviau nukrenta svoris. Tačiau, norint pasiekti tikrai efektyvių rezultatų, kartu svarbu derinti ir sveikesnę mitybą. Ypatingai, jei siekiama ne tik numesti svorį, bet ir pagerinti žarnyno veiklą. Juk žarnynas sustreikuoja ne šiaip sau. Dažniausiai to priežastis netinkama mityba. Todėl reikėtų net tik pasitelkti tokias priemones, kaip skaidulų mišiniai, bet ir po truputį pratintis prie sveikesnės mitybos. Nebūtina visko pakeisti kardinaliai. Pradėkite gerti daugiau vandens, suvalgykite daugiau daržovių, vaisių. Rečiau valgykite miltinius patiekalus, pusfabrikačius.

Žmonės pradėję sveikiau maitintis pastebi, kad savijauta pasikeičiau kardinaliai. Tuomet kartu derinami natūralūs produktai padeda organizmą sustiprinti ir sureguliuoti jame vykstančius procesus. Ima greičiau kristi svoris, padaugėja energijos, pagerėja virškinimas, pagražėja oda. O turintiems įvairių negalavimų kai kurie dingsta ar stipriai susilpnėja.

Jei renkiesi Žaliosios dėžutės produktą, tačiau nežinai, kaip tuo pačiu keisti ir mitybos įpročius, parašyk man. Padėsiu išsirinkti Tau tinkamiausią variantą. Mūsų puslapyje rasi sveikos mitybos planų, receptų prenumeratas. Visi receptai sveiki, sotūs ir skanūs. Dažnai sveikos mitybos bijoma, nes manoma, kad teks valgyti sausą ir prėską maistą. Noriu pasakyti, kad tai tikrai ne tiesa, galima maitintis sveikai, tačiau skaniai.

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svoriui mažinti ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.


Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!