Parazitai žmogaus organizme nepastebėti gali gyventi daugybę metų. Tik prisiveisus daugiau parazitų, pradedame jausti įvairius simptomus. Rekomenduoju nelaukti kol pajausi simptomus ir organizmą nuo šių nemalonių įnamių valyti profilaktiškai du kartus per metus: geriausia pavasarį ir rudenį.

 

Toliau straipsnyje Tau papasakosiu:

Kokiu būdu parazitai patenka į mūsų organizmą
Kaip atpažinti, kad organizmas užterštas parazitais
Pasidalinsiu, kokie maisto produktai laikomi antiparazitiniais
Kaip užsikrečiame parazitais?


Dažniausiai parazitais užsikrečiame:

nesilaikant tinkamos asmeninės higienos
valgant neplautus vaisius, uogas ar daržoves
valgant netinkamai apdorotą mėsą, žuvį
geriant ir naudojant maistui užterštą vandenį
vaikai gali užsikrėsti žaisdami miesto smėlio dėžėse
nuo gyvūnų


Daugiau apie parazitus mūsų organizme gali sužinoti ankstesniame mano straipsnyje „Kaip valyti organizmą nuo parazitų? 4 natūralios antiparazitinės priemonės“.


Kas išduoda, kad organizmas užterštas parazitais?

 

Blogiausia, kad apsikrėtus organizmo parazitais gali nejausti absoliučiai jokių simptomų. Parazitai geba slopinti imuninę sistemą, todėl dažnas tiesiog jaučiame padidėjusį nuovargį, energijos trūkumą, susilpnėjusį imunitetą. Tačiau esant gausesniam parazitų kiekiui pajaučiame nemalonius simptomus:

Sutrikusį virškinimą: pykinimą, apetito praradimą, prastą virškinimą, viduriavimą ar atvirkščiai vidurių užkietėjimą, pilvo pūtimą.
Odos bėrimus, spuogelius
Alergines odos reakcijas: odos paraudimą, niežėjimą
Svorio svyravimus: galimas tiek svorio kritimas, tiek svorio priaugimas
Sausą kosulį, karščiavimą nesant peršalimui
Mažakraujystę
Niežulį išangės srityje
Visgi, kaip ir minėjau, parazitai yra „tylūs svečiai“ mūsų organizme ir gali ilgą laiką nesukelti jokių rimtesnių simptomų. Būtent dėl to nuo parazitų profilaktiškai valyti organizmą rekomenduojama du kartus per metus: pavasarį ir rudenį.


TOP 8 antiparazitiniai produktai


Valant organizmą nuo parazitų rekomenduojama valgyti daugiau šių maisto produktų, kurie natūraliai padeda mūsų organizmui apsivalyti:

 

Graikinių riešutų.

Graikiniai riešutai padeda išvaryti iš organizmo parazitines kirmėles.

Keli patarimai, kaip naudoti graikinius riešutus varant parazitus:

Susmulkintą žalią graikinį riešutą (apie 4 v. š.) užpilk stikline šiek tiek pasaldintu verdančiu vandeniu. Palik 30 min. gėrimą pastovėti, vėliau nukošk. Gautą graikinių riešutų vandenį išgerk per dieną, per tris kartus.

 

Imbiero

Imbieras padeda atsikratyti kirmėlių tiek žarnyne, tiek kvėpavimo sistemoje.

Paprasčiausias imbiero naudojimo būdas varant parazitus:

pagardink patiekalus ar arbatas šviežiu imbieru ar imbiero šaknies milteliais.

Juodojo pipiro

Nuo senovės juodasis pipiras buvo naudojamas išvaryti parazitams iš galvos smegenų.

Patarimas, kaip naudoti juoduosius pipirus varant parazitus:

paprasčiausias būdas naudoti juodąjį pipirą – tai gardinti maistą šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
vandens vonelėje ant mažos kaitros apie 1 val. pakaitink 200 ml alyvuogių aliejaus. Į stiklinį indą suberk 100 g juodųjų pipirų žirnelių ir užpilk pakaitintu aliejumi. Sandariai uždarytą mišinį laikyk 30 d. tamsioje ir šiltoje vietoje. Kas tris dienas juodųjų pipirų aliejų pamaišyk. Praėjus 30 d. nukošk aliejų ir supilk į tamsaus stiklo indelį bei aliejų laikyk tamsioje ir vėsioje vietoje. Rekomenduojama juodųjų pipirų aliejų 2 kartus per dieną įlašinti po 2-3 lašus į 100 ml kefyro ar vandens ir išgerti.

Česnako

Liaudies medicinoje česnakas yra gerai žinomas kaip parazitų siaubas. Česnakas ne tik išvaro parazitus iš mūsų organizmo, bet ir užkerta kelią užsikrėsti jais ateityje. Česnakas valo parazitus iš visų žmogaus organų.


Keli patarimai, kaip naudoti česnakus varant parazitus:

Išspausk iš česnako pusę stiklinės sulčių. Į sultis įdėk 300 ml skysto medaus. Mišinį garų vonelėje pakaitink apie 15 min. ir perpilk į sandariai užsidaranti indelį. Česnako ir medaus mišinį gerk po 15 ml keturis kartus per dieną. Mišinį laikyk šaldytuve.
Susmulkinto česnako masę uždėk ant abiejų pėdų kulnų ir gerai prispausk tvarsčiu, kad vaikštant masė neišbyrėtų. Vaikštant per odą į kraują pateks česnako medžiagos, kurios pasklidusios po organizmą iš organų išvarys parazitus.

Svogūno

Svogūnas taip pat padeda išvaryti iš organizmo parazitus.

Keli patarimai, kaip naudoti svogūnus varant parazitus:

Vieną didelį, smulkintą svogūną užpilk stikline kambario temperatūros, virintu vandeniu. Palik vandenį nusistovėti per naktį. Ryte svogūno vandenį nukošk ir išgerk pusę stiklinės tuščiu skrandžiu prieš valgį. Rekomenduojama svogūnų vandenį gerti 3-4 dienas iš eilės.
Užpilk 0,5 l verdančio vandens ant 4 saujų svogūno lukštų. Palik ne trumpiau kaip 5 val. nusistovėti ir nukošk. Gerk po 100 ml po kiekvieno valgio. Rekomenduojama gerti svogūno lukštų vandens iki 3 kartų per dieną. Svogūno lukštų vandenį reikėtų gerti 5 dienas.

 


Gvazdikėlio

Nuo seno liaudies medicinoje gvazdikėlis naudojamas varyti parazitus iš organizmo.

Keli patarimai, kaip naudoti gvazdikėlį varant parazitus:

Džiovintą gvazdikėlį sumalti ir naudoti prieš valgį 3 kartus per dieną po 0,5 a. š. užgeriant vandeniu. Rekomenduojama gvazdikėlio miltelius naudoti 2 savaites.
Sumalk linų sėmenų ir džiovintų gvazdikėlių proporcija 10:1. Gautus miltelius naudok po 20-25 g per dieną užgeriant vandeniu arba pagardinant patiekalus. Rekomenduojama linų sėmenų ir gvazdikėlių miltelius naudoti mėnesį, kas 3 dienas darant 3 dienų pertraukas.

Ramunėlių

Ramunėlės padeda šalinti parazitus iš virškinimo, nervų ir kvėpavimo takų.

Populiariausias būdas naudoti ramunėles varant parazitus yra arbata:

1 a. š. ramunėlių žiedų užpilk verdančiu vandeniu. Palik arbatą 10 min. nusistovėti ir nukošk. Atvėsusią ramunėlių arbatą gerk rytais prieš valgį. Rekomenduojama gerti 1 puodelį arbatos per dieną rytais 7 dienas.

Kiaulpienių

Kiaulpienės yra žinomos, dėl parazitų varymo iš kraujotakos sistemos, kepenų ir inkstų.

Keli patarimai, kaip naudoti kiaulpienes varant parazitus:

Kiaulpienes naudok maisto ruošime: pagardinti salotas, sriubas, arbatas.
Džiovintas kiaulpienių šaknis sumalk į miltelius. Naudok kiaulpienių miltelius rytais ir vakarais po 0,5 a. š. užsigeriant vandeniu arba pagardinant patiekalus.
Valant organizmą svarbu laikytis subalansuotos mitybos principų! Reikėtų atsisakyti cukraus, perdirbto maisto. Į mitybos racioną įtrauk skaidulų turinčių produktų, kad žarnynas lengviau apsivalytų.


Nuo šiol gali įsigyti ir „Žaliosios dėžutės“ 7 dienų arba 4 savaičių mitybos planus, su kuriais ugdysi sveikos ir subalansuotos mitybos įpročius!

 

Mitybos planuose rasi:

meniu kiekvienai dienai
receptus su išsamiais aprašymais
pratimų kūno treniruotėms
lentelę pasiekimas žymėtis
ir daugybę kitų patarimų
Mitybos planus gali užsisakyti čia arba parašius žinutę man Facebook.


Parazitai yra tylūs mūsų organizmo okupantai, kurių galime ilgą laiką nepastebėti. Dėl to derėtų organizmą nuo parazitų valyti profilaktiškai du kartus per metus: pavasarį ir rudenį. Varant parazitus iš organizmo į mitybos racioną įtrauk, kuo daugiau antiparazitinių produktų ir laikykis subalansuotos mitybos principų bei naudok skaidulomis gausių maisto produktų.

Tik mūsų skaitytojams DOVANOJAME net 45% nuolaidą populiariausiam produktui PONAS BAUBAS su kodu BAUBAS45. Spausk čia ir pasinaudok nuolaida, kurios galiojimo laikas labai ribotas!


Turi daugiau klausimų apie „Žalioji dėžutė“ produktus? Parašyk man žinutę „Žalioji dėžutė“ Facebook puslapyje ir papasakosiu Tau daugiau. Pasikonsultuoti gali ir tel. +370 624 04667