Tai, kaip jaučiamės kiekvieną dieną labai priklauso nuo to, kaip maitinamės, ar esame fiziškai aktyvūs. Nesubalansuota mityba, greitas maistas, fizinio aktyvumo trūkumas - visa tai sukelia įvairius sveikatos sutrikimus, priaugama svorio, netenkame energijos. Ką daryti, kad taip nenutiktų?

 

 

 

Straipsnyje skaityk:

 

Kodėl žmonės priauga svorio?
Pagrindinės taisyklės, kurių reikia laikytis
3 receptai, kurie padės numesti svorio (mano dienos meniu!)
Straipsnio pabaigoje sužinosi, kaip gauti išsamų mitybos vadovą su receptais visai savaitei!

Kodėl žmonės priauga svorio?

 

Šiuolaikiniai žmonės vis dažniau domisi sveika mityba, įvairiomis dietomis, sportu. Tačiau deja, pasaulyje vis daugėja viršsvorio turinčių žmonių. Kai kuriose šalyse tai tampa labai rimta problema.

 

Bet kas ne taip, jei žmonės vis dažniau susidomi ir išbando įvairias dietas? O rezultatai negerėja...

 

Pirmas dalykas - žmonės dažnai griebiasi bet kokios dietos nepasidomėję, ar ji tikrai tiks būtent jiems. Ypatingai turiu omenyje tokias dietas, kaip grikių dieta, kopūstų dieta ir panašiai. Taip, gal po savaitės tokios dietos žmogus ir neteks kilogramo, kelių... Bet tai ne tik žala organizmui, kuris negauna pakankamai medžiagų, bet sunku psichologiškai. Ir... Užbaigus tokią dietą su džiaugsmu grįžtama prie įprastos mitybos (nesubalansuotos). O tuomet visi kilogramai grįžta, kartais net su kaupu. Tai paveikia psichologiškai ir žmogus tarsi patenka į užburtą ratą...

 

 

 

Ar pagalvojote, kad antsvoris nėra grožio problema??? Tai visų pirmiausia – sveikatos sutrikimai. Sveikas žmogus, kuris yra fiziškai aktyvus, valgo reguliariai, gauna pakankamai maistinių medžiagų niekada neturės antsvorio.

 

O štai antsvorio turinčiam žmogui sudėtinga įsivažiuoti į sveikos gyvensenos kelią. Ypatingai jei jo įpročiai nebuvo formuojami nuo vaikystės. Pastebėjai? Kai žmogus nervinasi – ima daugiau valgyti, užkandžiauti. O kartais nutinka taip, kad net nepastebi, kaip tas kąsnelis atkeliavo pas Tave. Todėl antsvoris kartu ir psichologinė problema. Tam, kad pradėtum žengti sveikesnio gyvenimo būdo link labai svarbu sunkiai ir kantriai dirbti su savimi, savo mintimis.

 

Pagrindinės taisyklės, kurių reikia laikytis

 

Jei skaitai šį straipsnį, tikiu, kad Tau aktuali informacija susijusi su svorio metimu. Todėl noriu pasidalinti savo paprastais patarimais - taisyklėmis, kurios padės suprasti, kas svarbiausia metant svorį.

 

1. Nėra vieno būdo, kuris visiems padės numesti svorio. Kiekvieno žmogaus organizmas individualus. Tai kas tinka vienam, gali netikti kitam. Skirtingi žmonės gali turėti skirtingų ligų, negalavimų, kurie taip pat įtakoja svorio augimą ar kritimą. Taip pat nerekomenduoju rinktis abejotinų dietų. Atmink, kad mityba turi būti pilnavertė, maistas subalansuotas.

 

2. Valgyk reguliariai! Mitybos rėžimas yra būtinas jei nori, kad kristų svoris. Be to, tai padės suaktyvinti ir medžiagų apykaitą. O ją “užkūrus” Tavo svoris kris daug greičiau.

 

 

 

3. Valgyk dažniau, bet mažiau. Klaidinga manyti, kad jei valgysi tik kartą ar du per dieną sulieknėsi. Oi, kokia tai dažna klaida! Ir tuomet žmogus niekaip nesupranta, kodėl svoris nekrenta. Kartais net dar labiau auga... Juk taip lėtinama medžiagų apykaita, o organizmas įjungia bado rėžimą ir viską kaupia. Todėl rekomenduoju valgyti 5 kartus per dieną išlaikant 2,5 – 3 val. tarpą. Beje, mažesnės porcijos tikrai nereiškia, kad turi badauti. Turi valgyti sočiai, tačiau nepersivalgyti ????

 

4. Pusryčiauk! Pusryčiai yra svarbiausias dienos valgis. Jis suteiks energijos, neleis peralkti. Vakare išvengsi persivalgymo jei nepraleisi nei vieno dienos valgio.

 

 

 

5. Rinkis tinkamus angliavandenius. Dažnai išgirdus šį žodį manoma, kad visi angliavandeniai blogi. Tačiau kruopos taip pat angliavandeniai, o jas valgyti rekomenduoju. Taip pat gali papildomai vartoti skaidulų. Jos suteiks sotumo, padės išvalyti žarnyną. Na, o venk cukraus, saldumynų, konditerijos gaminių, gazuotų, saldintų gėrimų.

 

6. Valgyk daugiau daržovių ir vaisių. Juose taip pat gausu skaidulų. O apie jų naudą plačiau gali paskaityti čia.

 

 

 

7. Išgerk pakankamai vandens. Negerk jo likus mažiau nei pusvalandžiui iki valgio. Na, o po valgio rekomenduoju vandenį gerti praėjus 1 val.

 

8. Tinkamai suderintas maistas taip pat padės sėkmingai mesti svorį!

 

3 receptai, kurie padės numesti svorio

 

Noriu pasidalinti su Tavimi 3 receptais, kurie puikiai tinka norint numesti svorio. Kviečiu išbandyti. Tai mano vienos dienos meniu! Prieš pietus ir vakarienę likus 30-čiai minučių visada išgeriu skaidulų DRAKONAS. Jos padeda sumažinti apetitą, o pavalgius ilgiau išlieka sotumo jausmas. Man tai padėjo atsikratyti naktinio užkandžiavimo.

 

GRIKIŲ KOTLETAI (pusryčiams)

 

 

 

Tau reikės: 100 g grikių (sausų), 2 kiaušinių, 1 morkos, 1 svogūno, druskos ir pipirų pagal skonį, nerafinuoto aliejaus kepimui, 100 g varškės, 3 v. š. graikiško jogurto, 1 skiltelės česnako.

 

Gaminimas: Grikius išvirk ir leisk atvėsti. Keptuvėje apkepk sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūną. Į grikius sudėk keptas daržoves, įmušk kiaušinius, paskanink druska ir pipirais. Gerai išmaišyk. Formuok kotletukus ir kepk keptuvėje 5 - 7 min. Padažui sumaišyk varškę su jogurtu. Įspausk česnako ir įberk druskos pagal skonį. SKANAUS!

 

UŽKANDIS tarp pusryčių ir pietų- ½ stiklinės graikiško jogurto su 5 braškėmis.

 

VIŠTIENOS TROŠKINYS (pietums)

 

 

 

Tau reikės: 150 g vištienos filė, 40 g šparaginių pupelių, 40 g žirnelių (tinka šaldyti), 100 g žiedinių kopūstų, ½ svogūno, 1 skiltelės česnako, ½ skardinės kokosų pieno (iš skardinės), druskos, pipirų pagal skonį. Galima skaninti mėgstamomis žolelėmis.

 

Gaminimas: Vištienos filė supjaustyk nedideliais gabalėliais. Paskanink druska, pipirais, žolelėmis. Pakepink keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Atskirai pakepink smulkintus svogūnus ir smulkintus česnakus. Šparagines pupeles, žirnelius, žiedinius kopūstus sudėk į puodą, užpilk vandens. Turi apsemti 1/3 daržovių. Uždenk puodą ir patroškink apie 10 min. Tuomet sudėk svogūnus, česnakus ir vištieną. Supilk kokosų pieną ir įberk mėgstamų žolelių, jei trūks skonio, įberk dar druskos. Uždenk ir ant silpnos ugnies patroškink dar 5 – 7 min. SKANAUS!

 

UŽKANDIS tarp pietų ir vakarienės - 1 raudonasis greipfrutas.

 

POMIDORAI SU MOCARELLA (vakarienei)

 

 

 

Tau reikės: 1 didelio pomidoro, 1 didelio mocarela gabalėlio, šlakelio balzaminio acto, 1/3 avokado, šlakelis citrinos sulčių, citrinpipirių, žalumynų.

 

Gaminimas: Supjaustyk pomidorą ir mocarelą riekelėmis. Dėk į lėkštę. Sutrink avokadą, įpilk šiek tiek citrinos sulčių ir pagardink pipirais. Dėk gautą padažą ant pomidorų su mocarela. Pagardink viską balzaminiu actu. SKANAUS!

 

Patiko receptai? Norėtum mitybos plano savaitei, kuriame rastum pilnai aprašytus receptus kiekvienai dienai? O dar su daug išsamios naudingos informacijos ir papildomais priedais!

Parašyk man Facebook arba paskambink (jei nori NEMOKAMOS konsultacijos) tel. +370 624 04667

Tik mūsų skaitytojams DOVANOJAME net 45% nuolaidą populiariausiam produktui PONAS BAUBAS su kodu BAUBAS45. Spausk čia ir pasinaudok nuolaida, kurios galiojimo laikas labai ribotas!