Artėjant vasaros sezonui daugelis susimąsto apie papildomų kilogramų atsikratymą ir kūno linijų gražinimą. Ar girdėjai, kad skirtingi maisto produktai skirtingai veikia mūsų alkį, hormonus ir netgi padeda pagreitinti medžiagų apykaitą? Tuomet šis straipsnis kaip tik Tau!


Toliau straipsnyje:


pasidalinsiu su Tavimi 10 produktų, kurie pagreitins medžiagų apykaitą ir paskatins riebalų deginimą
o perskaičius iki galo, rasi specialų pasiūlymą Tau

 

 

Daugiau patarimų kaip greitai atgauti formas gali rasti ankstesniame mano straipsnyje čia.


1. RIEBI ŽUVIS


Riebi žuvis ne tik skanu, bet ir puikus pasirinkimas siekiant numesti svorį. Lašišoje, silkėje, sardinėse, skumbrėse ir kitose riebiuose žuvyse yra omega-3 riebalų rūgščių. Šios riebalų rūgštis skatina kūno riebalų mažinimą. Be to, žuvyje gausu aukštos kokybės baltymų, kurie suteikia didesnį sotumo jausmą ir spartina medžiagų apykaitą.

 

 

 

Rekomenduojama bent du kartus per savaitę į racioną įtraukti nemažiau kaip 100 g riebios žuvies.


6 savaičių tyrime su 44 dalyviais – suaugusiais pastebėta, kad dalyviai, kurie vartojo žuvų taukų papildus vidutiniškai prarado 0,5 kg riebalų daugiau, nei tie, kurie žuvų taukų papildų nevartojo. Taip pat dalyviams, kurie vartojo žuvų taukų papildus, nustatytas sumažėjęs streso hormonas, susijęs su riebalų kaupimu, teigiama žurnale „Journal of the International Society of Sports Nutrition“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).


2. KIAUŠINIAI


Kiaušinis – tai supermaistas metantiems svorį! Kalorijų nedaug, o puikiai malšina alkį ir suteiki sotumo jausmą net kelioms valandoms. Svarbu paminėti, kad kiaušiniai yra maistingas produktas, kuris suteiks visas būtinas maistines medžiagas organizmui.

 

 

 

Rekomenduojama suvalgyti po 3 kiaušinius bent kelis kartus per savaitę.


8 savaičių tyrime su 21 dalyviu – vyrais pastebėta, kad dalyviai, kurie pusryčiams suvalgydavo 3 kiaušinius, suvartodavo 400 kalorijų per dieną mažiau bei kūno riebalų kiekis sumažėjo 16 proc. daugiau, nei tų, kurie pusryčiams valgydavo sumuštinius, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).


3. AITRIEJI PIPIRAI

 


Aitrieji pipirai ne tik paaštrina patiekalus, bet ir mažina uždegimus, saugo organizmo ląsteles ir padeda palaikyti sveiką organizmo svorį. Aitrieji pipirai palaiko sotumo jausmą ir taip gali mus apsaugoti nuo persivalgymo grėsmės. Be to, jie skatina kalorijų deginimą ir kūno riebalų tirpimą.

 

 

 

Rekomenduojama bent kelis kartus per savaitę patiekalus pagardinti kajeno pipirais ar valgyti aitriuosius pipirus.


Tyrime, kuriame dalyvavo 25 dalyviai, nustatyta, kad valgant 1 g raudonojo aitriojo pipiro sumažėja apetitas ir paspartėja riebalų deginimas žmonėms, kurie aitriojo pipiro reguliariai nevalgė. Tačiau, dalyviams, kurie įpratę valgyti aštrų maistą, poveikis tyrimo metu nenustatytas, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).


4. RIEBUS GRAIKIŠKAS JOGURTAS


Riebus graikiškas jogurtas yra ypač maistingas produktas. Jame yra daug baltymų, kalcio ir kalio. Riebiame graikiškame jogurte esantys baltymai skatina riebalų deginimą, apsaugo raumenis svorio metimo metu bei didina sotumo jausmą. Taip pat, riebus graikiškas jogurtas, kuriame yra probiotikių, padeda palaikyti sveiką žarnyną: mažina vidurių užkietėjimą bei pilvo pūtimą.

 

 

 

Rekomenduojama reguliariai valgyti riebų graikišką jogurtą. Rinkis būtent riebų jogurtą, nes neriebiame jogurte yra mažiau maistingų medžiagų padedančių mesti svorį.


Išanalizavus 18 mokslinių tyrimų pastebėta, kad riebiame graikiškame jogurte yra konjuguotos linolo rūgšties, kuri skatina svorio metimą ir riebalų deginimą, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtuose tyrimuose (nuorodos į tyrimus: 1; 2; 3; 4)


5. IŠRŪGOS


Išrūgos yra įspūdingas produktas metant svorį! Įrodyta, kad išrūgų baltymai su mankšta skatina raumenų augimą bei apsaugo juos svorio metimo metu. Išrūgų baltymai lyginant su kitais baltymais geriau malšiną apetitą. Be to, išrūgų baltymai skatina riebalų deginimą ir svorio metimą.

 

 

 

Rekomenduojama į maisto racioną įtraukti išrūgų baltymų kokteilį.


Tyrime, kuriame dalyvavo 22 vyrai, keturias dienas vartojo skirtingus baltymų kokteilius. Tyrimo dalyviai, kurie gėrė išrūgų baltymų kokteilį, jautė mažesnį alkį bei kito valgymo metu suvalgytos porcijos kalorijos buvo mažesnės nei tyrimo dalyvių, kurie gėrė kitų baltymų kokteilius, kaip teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).

 

6. ALYVUOGIŲ ALIEJUS


Alyvuogių aliejus yra vienas sveikiausių riebalų. Įrodyta, kad alyvuogių aliejus skatina medžiagų apykaitą, riebalų deginimą. Be to, alyvuogių aliejuje esantys lipidai gerina smegenų veiklą: padeda mąstyti greičiau.

 

 

 

Rekomenduojama į dienos racioną įtraukti 1 šaukštą alyvuogių aliejaus: pagardinti salotas arba virtą maistą.


Tyrime dalyvavo 12 moterų, kenčiančių nuo nutukimo po menopauzės. Pastebėta tyrimo metu, kad į racioną įtraukus alyvuogių aliejų, paspartėjo kalorijų deginimas, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).


7. KOKOSŲ ALIEJUS


Kokosų aliejus didina gerojo cholesterolio kiekį bei padeda norint numesti svorį. Kokosų aliejuje yra riebalų, kurie turi apetitą mažinančių ir riebalus deginančių savybių.

 

 

 

Rekomenduojama kasdien suvartoto iki 2 valgomų šaukštų kokosų aliejaus, kad pasiektum maksimalų riebalų deginimą. Pradėk nuo 1 arbatinio šaukštelio ir palaipsniui didink kokosų aliejaus kiekį.


Tyrimo metu nutukę vyrai į įprastą dienos mitybos racioną įtraukė 2 valgomus šaukštus kokosų aliejaus. Pastebėta, kad vidutiniškai liemens apimtis sumažėjo 2,5 cm nekeičiant kasdienių įpročių, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).


8. OBUOLIŲ ACTAS


Obuolių actas mažina apetitą, padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje sergantiems cukriniu diabetu. Obuolių acte esanti rūgštis, skatina riebalų deginimą ir mažina pilvo riebalų kaupimąsi.

 

 

 

Rekomenduojama kartą per dieną gerti stiklinę vandens su 1-2 valgomais šaukštais obuolių actu. Pradėk nuo 1 arbatinio šaukštelio ir palaipsniui didink obuolių acto kiekį.


Tyrime, kuriame dalyvavo 144 nutukę vyrai, kai kuriems tyrimo dalyviams prie įprastos dietos į dienos racioną buvo įtraukta 2 valgomi šaukštai obuolių acto. Tyrimo dalyviai, kurie kas dieną vartojo obuolių actą, per dieną netekdavo apie 1,7 kg svorio ir 0,9 proc. sumažėdavo kūno riebalų masės. Tyrimo dalyviai, kurie obuolių acto tyrimo metu negėrė, nepasiekė tokių gerų rezultatų, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).


9. KAVA (KOFEINAS)


Jei ir tu esi kavos gerbėjas, tai turiu gerą žinią Tau – kava gali padėti sudeginti riebalus! Kava skatina medžiagų apykaitą, kavoje esantis kofeinas pageriną nuotaiką, protinius bei fizinius rezultatus.

 

 

Rekomenduojama per dieną kofeino nevartoti daugiau kaip 0,1-0,4 g per dieną (1-4 kavos puodelių, atsižvelgiant į geriamos kavos stiprumą), kad nepajausti neigiamo kofeino poveikio (nerimo, nemigos ir kt.).


Tyrime, kuriame dalyvavo devyni žmonės pastebėta, kad tyrimo dalyviai, kurie valandą prieš mankštą vartojo kofeino, sudegino beveik dvigubai daugiau riebalų ir galėjo mankštintis apie 17 proc. ilgiau nei dalyviai, kurie kofeino prieš mankštą nevartojo, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).


10. ULONG (OOLONG) ARBATA


Ulong arbata yra vienas iš sveikiausių gėrimų, kuriuos gali gerti. Nors ši arbata yra žinoma mažiau nei žalioji arbata, tačiau ji turi daug tų pačių naudingų savybių. Ulong arbatoje yra kofeino ir katechinų, kurie skatina riebalų deginimą. Atliekant tyrimus pastebėta, kad geriant ulong arbatą kalorijų deginimas yra dvigubai spartesnis nei geriant žaliąją arbatą.

 

 

 

Rekomenduojama reguliariai gerti kelis puodelius ulong arbatos per dieną.


Kelių tyrimų apžvalgoje nustatyta, kad katechinų ir kofeinų derinys ulong arbatoje padidina kalorijų deginimą vidutiniškai 102 kalorijomis per dieną, teigiama „National Center for Biotechnology Information“ paskelbtame tyrime (nuoroda į tyrimą).

 

„DRAKONAS“ SKAIDULOS – LIEKNĖJIMUI IR ŽARNYNUI


Numesti nereikalingus kilogramus ir padailinti kūno linijas gali padėti ir skaidulų vartojimas. Rekomenduoju išmėginti skaidulas „DRAKONAS“, kurios padeda ne tik virškinimui, bet ir suteikia sotumo jausmą! Kartu su skaidulomis „Drakonas“ gausi ir mitybos planą, kuris padės palaikyti subalansuotos mitybos įpročius.

 

 

 

Iki balandžio 17 dienos su nuolaidos kodu KARANTINAS10 gauk 10 proc. nuolaidą „Žalioji dėžutė“ produktams!

 

Pasaulyje neegzistuoja „magiška piliulė“, kuri galėtų padėti sudeginti šimtus papildomų kalorijų per dieną... Tačiau kai kurie maisto produktai ir gėrimai, derinami su sveika mityba ir fiziniu aktyvumu, gali Tau pagelbėti pagreitinti medžiagų apykaitą ir pagerinti savijautą! Kaip sekasi atsikratyti papildomais kilogramais, kokie svorio metimui draugiški produktai labiausiai tinka Tau? Pasidalink savo patirtimi!


Turi daugiau klausimų apie „Žalioji dėžutė“ produktus? Parašyk man žinutę „Žalioji dėžutė“ Facebook puslapyje ir papasakosiu daugiau. Pasikonsultuoti gali ir tel. +370 624 04667.