Džiaugiamės nuostabiu pavasariu, tačiau ar Tau kartais nebūna taip, kad jauti jėgų stygių? Nėra energijos, jautiesi mieguistas... Tokia savijauta po šaltojo sezono pasitaiko ne vienam. Oda atrodo labiau pavargusi, kai kam priauga ir papildomas kilogramas. Tad ką daryti? Kaip atgauti jėgas? Papasakosiu, kas padeda man!

 

 

 

Maistas suteikiantis energijos – TOP 5 naudingiausieji

 

Tam, kad netrūktų energijos ir organizmą po žiemos papildytum natūraliais vitaminais ir maistinėmis medžiagomis, turi į savo mitybą įtraukti tinkamus produktus. Žiemą organizmas tikrai išnaudojo vitaminų atsargas, todėl jų trūkumas pasireiškia pavasarį. Nieko nelauk ir jau dabar įtrauk šiuos produktus į savo mitybos racioną.

 

Daiginti grūdai

 

Maži daigeliai - didelė jėga. Kai dygsta sėklos, jose vitaminų bei maistinių medžiagų stipriai padaugėja. Daigai yra vienas geriausių būdų organizmą aprūpinti natūraliais vitaminais. Daiguose gausu ne tik tokių vitaminų, kaip E ar B, skaidulų, bet ir cinko, mangano, vario, neorganinio fosforo.

 

 

 

Daigai padeda virškinimui, valo organizmą, suteikia daug energijos. Daigus gali valgyti kasdien - dėk ant sumuštinių, į salotas ar kokteilius. Jei paklaustum, kurie daigai naudingiausi, tai atsakyčiau, kad geriausia įvairovė - miežių, grikių, ridikėlių, saulėgrąžų, liucernų, spindulinių pupuolių, ankštinių daigai. Visi jie naudingi ir turi visko, ko reikia mūsų organizmui.

 

Linų sėmenys

 

Gal jau pastebėjai, kad dažnai į žaliuosius kokteilius dedu linų sėmenis. Jos puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis. Omega-3 itin naudingos žmonėms, kurie patiria daug streso, yra nervingi. Beje, linų sėmenys turi labai daug baltymo, daug B grupės vitaminų, vitamino C, E, K.Gali vartoti linų sėmenis arba linų sėmenų aliejų. Linų sėmenys naudingi ir norint pagerinti virškinimą, naudingi sergant cukriniu diabetu, kadangi padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje. Apie linų sėmenų naudą būtų galima pasakoti daug. Bet svarbiausia – turi įtraukti juos į savo mitybos racioną.

 

 

 

Kokteilis pusryčiams su linų sėmenimis

 

Reikės:

 

250 ml avižų pieno
30 g linų sėmenų
2 kivių
nedidelės saujos špinatų lapų
šiek tiek agavų sirupo jei norisi saldžiau

Visus ingredientus sutrink iki vientisos masės. Skanaus!

 

Skaidulos - žarnynui ir gerai savijautai

 

Skaidulos yra labai svarbios norint palaikyti sveiką žarnyną. O sveikas žarnynas - sveikas žmogus. Ar žinojai, kad mūsų imunitetui didžiausią įtaką daro žarnynas ir jo sveikata? Todėl labai svarbu, kad jis gautų tik tai, kas sveika, naudinga. Skaidulos padeda išvalyti žarnyną, pagerina virškinimą, padeda sumažinti pilvo pūtimą.

 

Skaidulų daug turi įvairūs vaisiai, ankštinės daržovės, grūdai. Todėl svarbu kasdien valgyti pakankamai daržovių, grūdų ir kitų produktų, kuriuose gausu skaidulų. Jei nepavyksta su maistu gauti pakankamai skaidulų, gali vartoti natūralius skaidulų mišinius. Juos tereikia sumaišyti su vandeniu ar įsidėti į kokteilį, salotas ir papildysi atsargas.

 

Beržų sula

 

Pavasarį medžiai mums dovanoja stebuklingą gėrimą - sulą. Beržų sula padeda išvalyti organizmą, papildo jį vitaminais, mineralais, turi įtakos norint apsisaugoti nuo reumato, inkstų akmenligės, padeda reguliuoti medžiagų apykaitą, stiprina imuninę sistemą, skatina audinių atsinaujinimą. Todėl naudokitės proga, kai pavasarį galima gauti šviežios sulos.

 

 

 

Vitaminas C – imunitetui, grožiui ir gerai savijautai

 

Vitaminas C yra vienas iš svarbiausių vitaminų, kurio reikia organizmui. Be to, jis reikalingas ir norint įsisavinti tam tikras mineralines medžiagas. Jei organizmui netrūks vitamino C, turėsi energijos, džiaugsiesi stipriu imunitetu, užkirsi kelią kai kuriems onkologiniams susirgimams, taip pat vitaminas C puikus antioksidantas ir apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio.

 

 

 

Vitamino C daugiausiai turi daržovės ir vaisiai. Daug vitamino C turi paprikos (žaliosios), braškės, brokoliai, greipfrutai, apelsinai, kiviai, brokoliai. Taip pat vitaminu C dažnai papildyti įvairūs gėrimai, žoliniai mišiniai ir kiti produktai.

 

Fizinis aktyvumas – suteiks energijos visai dienai!

 

Tikrai ne kartą jau esu rašiusi, kad fizinis aktyvumas yra labai svarbus ir naudingas. Jei ryte atsikėlus padarysi bent 15 minučių mankštą, diena prasidės energingai ir būsi darbingas visą dieną. Žinoma, jei ryte laiko neturi, o anksčiau keltis nesinori, rask laiko po darbų - išeik toliau pasivaikščioti, važinėkis riedučiais, dviračiu, bėgiok ar rinkis įvairias kitas sporto šakas. Jei reguliariai judėsi, tikrai jausi, kad jėgų žymiai daugiau nei įprastai.

 

 

 

Kai kurie sako, kad sportuoti brangus malonumas – ach, tai tikrai netiesa. Ypatingai dabar, kai gali rasti daugybę pačių įvairiausių treniruočių internete, miestuose įrengti lauko treniruokliai. Galimybių sportuoti tikrai daug ir tai nereikalauja jokių investicijų, tik šiek tiek laiko sau ir supratimo, kad viskas dėl geresnės savijautos!

 

Po intensyvesnės treniruotės nepamiršk suvalgyti pakankamai baltymų arba išgerk proteino kokteilį.

 

Miego rėžimas

 

Kai nėra rėžimo ar nuolat miegi per mažai valandų, organizmas neturi kada pailsėti, pervargsta. Tuomet nuolat juntamas mieguistumas, trūksta energijos, susilpnėja imuninė sistema. Todėl labai svarbu, kad per parą miegotum mažiausiai 7 – 8 valandas. Taip pat idealu, jei miegoti nueitum iki 22 valandos. Ryte tuomet keltis daug lengviau, yra daugiau energijos. Beje, miego kokybė įtakoja ir svorio augimą ar kritimą.

 

 

 

Atmink, kad turi rūpintis savo organizmu jei nori visuomet puikiai jaustis. O pavasarį organizmui ypatingai reikia Tavo dėmesio.

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.

 

Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!