Metant svorį labai svarbu subalansuoti savo mitybą ir tinkamą maistą valgyti tinkamu metu. Dažniausia problema – vakaras. Ką valgyti vakarienei? Kokius produktus rinktis? Pasidalinsiu su Tavimi tinkamiausių produktų sąrašu vakarui ir net 5 vakarienės receptais!

 

 

 

Kaip nepersivalgyti vakare ir išvengti papildomo užkandžiavimo?

 

Dažnai girdžiu, kad vakaras sunkiausias metas, ypač metantiems svorį. Vakare norisi daugiau valgyti, atsiranda papildomi užkandžiai. Tačiau to išvengti tikrai galima. Pirmiausia nereikėtų praleisti pusryčių, kurie turi būti sotūs. Pietų taip pat negalima praleisti. Užkandžiai tarp valgymų taip pat padės išvengti persivalgymo vakare. Jei visą dieną maitinsiesi tinkamai ir nepraleisi kitų valgių, vakare tikrai bus paprasčiau išvengti persivalgymo.

 

Ką valgyti vakarienei?

 

Vakarienę valgyti reikia ir būtina, tačiau būtina pasirinkti tinkamus produktus. Juk tikrai nesinori, kad suvalgytas maistas virstų riebalais ant pilvo. Jei vakarienė bus teisinga, tikrai greitai padailinsi savo kūno linijas. Be to, lengviau virškinamas maistas garantuos ir kokybiškesnį miegą.

 

 

 

Vakarienė turi būti 15 – 20 % Tavo dienos maisto poreikio. Vakarienei geriausia rinktis daugiau baltymų turinčius produktus. Puikiai tiks varškė, sūris, kiaušiniai, kefyras, žuvis, jūros gėrybės ar net liesa mėsa, daržovės. Svarbu, kad būtų nedidelis kiekis riebalų ir mažai angliavandenių.

 

Vakarienei puikiai tiks įvairios salotos su jūros gėrybėmis, žuvimi. Daržovių troškiniai ar net sriuba. Žinoma, kartais nutinka taip, kad pavalgyti pietų nepavyko, todėl norisi sotesnės vakarienės. Tokiu atveju suvalgykite ir dalį angliavandenių - riekelė duonos prie salotų, šiek tiek ryžių, grikių ar kitų kruopų. Vakarienę valgyti reikėtų ne vėliau, kaip 2 - 3 val. iki miego. Taip pat svarbu neskubėti valgant. Jei valgysite ramiai, gerai sukramtysite maistą, sotumą jausite tikrai ilgiau.

 

Vakarieniaujant pasistenkite neužsiimti pašaliniais dalykais - nežiūrėkite televizoriaus, neskaitykite. Idealu jei vakarienę gali valgyti visa šeima vienu metu. Tuomet visi neskubėdami, pasišnekėdami pavalgysite ir tikrai pajusite sotumą laiku. O štai žiūrint televizorių suvalgoma daug daugiau, kadangi dėmesys nukreipiamas kitur.

 

Suvalgius vakarienę daugiau užkandžiauti nederėtų. Prieš miegą galite išgerti stiklinę vandens. O jei pajusite alkį, iki miego likus bent valandai galite išgerti stiklinę kefyro.

 

5 vakarienės idėjos metantiems svorį - receptai

 

Na, o dabar noriu su Tavimi pasidalinti 5 receptais vakarienei.

 

Salotos su kepta lašiša

 

Reikės:

 

130 g lašišos filė
didelės saujos mėgstamų salotų lapų
1/2 apelsino skiltelėmis
šlakelio alyvuogių aliejaus
1 valg. š. citrinos sulčių
druskos, pipirų pagal skonį

 

 

Gaminimas: lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais, paskaninkite druska, pipirais ir apkepkite keptuvėje ar orkaitėje. Dėkite į dubenį salotas, sudėkite lašišą, apelsiną skiltelėmis. Skilteles galima padalinti pusiau. Viską apšlakstykite aliejumi. Jei reikia pagardinkite dar trupučiu druskos, pipirais. Jei mėgstate aštriau, galite įpjaustyti šiek tiek aitriosios paprikos.

 

Brokolių pyragas

 

450 g brokolių
4 kiaušinių
1 svogūno
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį

 

 

Gaminimas: brokolį padalinkite į smulkias dalis ir 5 minutes apvirkite pasūdytame vandenyje. Išplakite kiaušinius su druska ir pipirais. Susmulkinkite svogūnus, dėkite apkepti į keptuvę su trupučiu aliejaus, kai šiek tiek pagels sudėkite apvirtus brokolius. Viską pakepinkite kelias minutes ir tuomet sudėkite į kiaušinių plakinį. Tuomet gautą masę supilkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje (180 C temp.) apie 20 minučių. Galima kepti ir keptuvėje, tuomet prireiks trumpesnio laiko.

 

Pomidorų sriuba

 

Reikės:

 

1 kg pomidorų
1 saldžiosios paprikos
1 svogūno
pagal skonį čiobrelių, rozmarino, raudonėlio
druskos ir pipirų pagal skonį
šlakelio alyvuogių aliejaus

 

 

Gaminimas: pomidorus nuplikykite karštu vandeniu ir juos nulupkite. Kepimo skardą pašlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite pomidorus, papriką ir svogūną. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje (180 C temp.) apie 30 - 35 min. Turi viskas suminkštėti. Sudėkite daržoves į puodą, suberkite smulkintas žoleles, pertinkite trintuvu. Pavirkite kelias minutes, pagardinkite druska, pipirais.

 

Keptos moliūgo lazdelės

 

Reikės:

 

250 g moliūgo supjaustyto šiaudeliais
1 skiltelės česnako
saujelės petražolių
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų pagal skonį

 

 

Gaminimas: įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Sudėkite į skardą moliūgo lazdeles, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite druska ir pipirais. Užspauskite česnako. Kepkite orkaitėje apie 15 min. Iškeptą moliūgą pagardinkite šviežiais petražolių lapeliais.

 

Kepti burokėliai su feta sūriu

 

Reikės:

 

1 - 2 nedideli burokėliai

50 g feta sūrio

saujelės petražolių

šlakelio alyvuogių aliejaus

druskos ir pipirų pagal skonį

 

 

 

Gaminimas: Burokėlius nuplaukite ir suvyniokite į foliją. Kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 200 C temp. Kepkite apie 60 min. Iškeptus burokėlius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Supjaustykite feta sūrį gabalėliais ir sumaišykite su burokėliais. Pagardinkite trupučiu druskos ir pipirais. Susmulkinkite petražoles ir užberkite ant burokėlių su feta. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

 

Jei nori daugiau idėjų, kaip sveikai maitintis, kviečiu išbandyti mūsų metinę receptų prenumeratą. Tuomet nebeteks sukti galvos, ką sveiko ir skanaus pasigaminti. Kas savaitę gausi vis naują receptų knygelę su 10 receptų. Metinę prenumeratą užsisakyti gali čia: METINĖ PRENUMERATA.

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.

 

Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!