Ar ir Tau kartais būna tokių dienų, kai atrodo, kad norėtųsi tik gulėti lovoje ir daugiau nieko neveikti? O jei dar laukia krūva darbų... Man taip pat kartais taip nutinka ir esu atradusi ne vieną būdą, kuris padeda greitai pakelti energiją ir tapti aktyvesnei. Juk kartais nėra laiko, kada atidėlioti darbus. Tad dalinuosi su Tavimi tuo, kas padeda man pačiai.

 

Pasivaikščiojimas gryname ore

Dažnai ilgai sėdinti prie kompiuterio pajuntu, kad energijos mažėja, atsiranda nedidelis nuovargis. Jei tik turiu bent šiek tiek laiko, stengiuosi išeiti pasivaikščioti. Grynas oras padeda atsipalaiduoti ir atgauti jėgas. Be to, net nebūtina vaikščioti. Jei gyveni name, visuomet gali išeiti į kiemą, tiesiog pasėdėti ir apie kažką pasvajoti. Tai labai padeda trumpam pamiršti darbus ir juos užbaigti su daugiau energijos.

 

Trumpa mankšta

Kartais ilgesnei treniruotei laiko tikrai nėra. Tačiau neilga mankšta - 10 – 15 minučių tikrai padės atgauti jėgas. Sportas padeda sumažinti streso hormonus ir jo metu daugėja endorfinų, kurie padeda pakelti nuotaiką. Ir nereikia jokio sudėtingo ar sunkaus sporto, užteks ir tempimo pratimų ar net šokio! O jei turite namie tokį treniruoklį, kaip dviratis, paminkite jį bent 5 minutes ir kaip mat turėsite daugiau energijos. Net prieš ilgesnę treniruotę man būna, kad nėra jėgų ir norisi tik gulėti, tačiau pasportavus jėgos sugrįžta ir atrodo, kad nuversi kalnus.

 

Išgerk vandens

Apie vandens naudą pasakoti turbūt jau nereikia. Tačiau jei jauti, kad trūksta energijos, išgerk vandens su citrina. Vanduo padeda atgaivinti organizmo veiklą, pagerina smegenų darbą. Jei ilgai sėdi prie kompiuterio ir dirbi protinį darbą, pravartu visuomet šalia savęs turėti gertuvę vandens.

 

Sveiki užkandžiai

Kartais praėjus kuriam laikui po pusryčių ar pietų, jėgos ima sekti, lyg norisi valgyti, bet dar ne laikas rimtesniam patiekalui. Tuomet rinkis sveikus užkandžius - vaisius, žaliąjį kokteilį, baltyminį kokteilį (aš šiuo metu pamėgau šokolado skonio DEIVĖS proteino ir konjako šaknies mišinį kokteiliams). Renkantis sveikus užkandžius energijos turėsi daug ilgiau. O štai jei suvalgysi šokoladuką ar kitą saldų, nesveiką užkandį, energijos turėsi labai trumpai, o vėliau nuovargis užvaldys dar greičiau.

Beje, kaip užkandis puikiai tinka ir riešutai. Juose gausu B vitamino, kuris labai reikalingas energijai palaikyti, taip pat magnio bei folio rūgšties. Riešutus gali rinktis užkandžiui priešpiečiams ar pavakariams. Aš dažnai renkuosi graikinius riešutus, anakardžius ar migdolus.

 

Sukramtyk cinamono lazdelę

Vos pajutus nuovargį pabandyk pauostyti Ceilono cinamono lazdelę. Pamatysi, kaip nuovargio jausmas po truputį sumažės ir turėsi daugiau energijos. Žinoma, jis kiekvieną žmogų gali veikti skirtingai, tad tai tik dar vienas būdas, kurį gali išbandyti. Nieko neprarasi!

 

Gerk šviežių daržovių sultis

Norint gauti pakankamai energijos organizmą būtina aprūpinti skaidulomis. Jomis organizmą gali aprūpinti geriant šviežias daržovių sultis. Dažniausiai pasirenkamos morkų ir burokėlių. Tačiau tikrai ne kiekvienas mėgsta daržovių sultis. Tokiu atveju puikiai tinka natūralūs skaidulų mišiniai, kuriuos tereikia sumaišyti su vandeniu ar įberti į valgomą maistą. Taip daug ilgiau išliksi energingesnis, o Tavo organizmas geriau įsisavins vitaminus ir maistines medžiagas.

 

Pipirmėtė - energijos pliūpsniui

Ar žinojai, kad pipirmėtė puikiai stimuliuoja, padeda susikaupti ir padidina smegenų aprūpinimą deguonimi? Tam nebūtina valgyti pipirmėčių, gali tiesiog įkvėpti eterinio pipirmėčių aliejaus ar jį pagarinti difuzoriuje. Na, o jei neturi eterinio aliejaus, išgerk stipresnės pipirmėčių arbatos. Pamatysi, energija po truputį sugrįš ir nuovargis išgaruos.

 

Išbandyk meditaciją

Ar žinojai, kad meditacija padeda nusiraminti, susikaupti ir padeda subalansuoti savo kūną bei protą? Ji tarsi padeda sugrįžti į ramybės būseną ir iš naujo pasisemti jėgų. Jei mokėsi tinkamai atsipalaiduoti meditacijos metu, po meditacijos jausiesi visiškai pailsėjęs. Kaip medituoti, to niekad nedarius? Pabandyk įsitaisyti Tau patogioje vietoje, tuomet užsimerk ir bandyk stebėti, ką jauti, ką galvoji, kaip kvėpuoji. Pasistenk per daug nemąstyti ir neužsifiksuoti ties viena mintimi. Taip nuolat bandant save stebėti ir atsiriboti nuo įvairių Tave nuolat neraminančių minčių atrasi vidinį balansą. Meditaciją rekomenduojama pradėti nuo 10 minučių, na o vėliau laiką ilgink. Kartais labai gerai bent trumpam skirti laiko savo kūnui ir sielai.

 

Atrask Tave dominančią papildomą veiklą

Kasdien turėtum atrasti laiko savo mėgstamai veiklai, kažkuo domėtis. Net ir knygos skaitymas gali tapti puikiu ritualu, kuris padės pailsėti ir atsipalaiduoti. Taip pat ieškok bendraminčių, su kuriais galėtum diskutuoti Tau aktualiomis temomis. Beje, labai kviečiu prisijungti Tave į mūsų bendraminčių grupę, kurioje paskutiniu metu narių sparčiai daugėja. Kodėl? Visų pirmiausia, žmonės ieško naujų veiklų, naujų pažinčių ir kažko, kuo galėtų užsiimti namuose. Na, o mūsų grupėje laukia kasmėnesiniai sporto iššūkiai, jogos praktikos, patarimai, sveikų receptų idėjos ir dar daug kitų naudingų dalykų. Tad nieko nelauk ir prisijunk. Tai gali padaryti spausdamas čia.

 

 

 

 

ŽALIOSIOS DĖŽUTĖS komandos misija - padėti atrasti kelią į sveikesnį gyvenimą ir geresnę savijautą. Dirbame tam, kad galėtume dalintis savo sukauptomis žiniomis ir įrodyti, kad natūralios priemonės yra naudingos ir veiksmingos. Mūsų klientai pamilo TOP produktus – inovatyvius rutuliukus su pelynu PONAS BAUBAS ir skaidulas DRAKONAS. Tai produktai geresnei savijautai, svorio mažinimui ir žarnynui. Sukūrėme ir naują produktą žmonėms, siekiantiems dar geresnių rezultatų - proteino ir konjako šaknies mišinys DEIVĖ.

Mes žengiame koja kojon kartu su savo klientu, padedame išmokti sveikiau maitintis, formuoti naujus įpročius ir atsirinkti tai, kas iš tiesų naudinga!